Att laga en riktigt smakrik pannbiff är både enkelt och oslagbart gott. Med inspiration från Leif Mannerströms klassiska recept blir pannbiffen saftig och fyllig i smaken. Här serveras biffarna med gyllene stekt lök och en krämig gräddsås – en rätt som hela familjen kommer att älska. Perfekt till vardag eller helgmiddag!
Ingredienser
Tid: ca 40 minuter
Pannbiffar
500 g nöt- eller blandfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
Salt och peppar
Löksås och tillbehör
2 gula lökar, skivade
Smör till stekning
3 dl vispgrädde
2 dl kalvfond eller köttbuljong
1 msk soja
Salt och peppar
Gör så här
Blanda färsen Rör ihop mjölk och ströbröd och låt svälla ett par minuter. Tillsätt ägg, finhackad lök och färs. Krydda med salt och peppar och forma 4–5 biffar.
Stek biffarna Stek biffarna i smör på medelvärme tills de får fin färg och är genomstekta. Lägg åt sidan.
Stek löken och gör sås Stek skivad lök i smör tills den blir gyllenbrun. Tillsätt grädde, fond och soja. Låt sjuda och smaka av med salt och peppar.
Servera Lägg biffarna på ett fat, toppa med stekt lök och häll över sås. Servera med potatismos och inlagd gurka om så önskas.