fbpx
Hem Lättlagat Veckans klassiker: Mannerströms smakrika pannbiff

Veckans klassiker: Mannerströms smakrika pannbiff

av Redaktionen

Att laga en riktigt smakrik pannbiff är både enkelt och oslagbart gott. Med inspiration från Leif Mannerströms klassiska recept blir pannbiffen saftig och fyllig i smaken. Här serveras biffarna med gyllene stekt lök och en krämig gräddsås – en rätt som hela familjen kommer att älska. Perfekt till vardag eller helgmiddag!

Ingredienser

Tid: ca 40 minuter

Pannbiffar

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • Salt och peppar

Löksås och tillbehör

  • 2 gula lökar, skivade
  • Smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl kalvfond eller köttbuljong
  • 1 msk soja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen
    Rör ihop mjölk och ströbröd och låt svälla ett par minuter. Tillsätt ägg, finhackad lök och färs. Krydda med salt och peppar och forma 4–5 biffar.
  2. Stek biffarna
    Stek biffarna i smör på medelvärme tills de får fin färg och är genomstekta. Lägg åt sidan.
  3. Stek löken och gör sås
    Stek skivad lök i smör tills den blir gyllenbrun. Tillsätt grädde, fond och soja. Låt sjuda och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera
    Lägg biffarna på ett fat, toppa med stekt lök och häll över sås. Servera med potatismos och inlagd gurka om så önskas.
Facebook Kommentarer

You may also like

Skriv en kommentar