202
Att laga en riktigt smakrik pannbiff är både enkelt och oslagbart gott. Med inspiration från Leif Mannerströms klassiska recept blir pannbiffen saftig och fyllig i smaken. Här serveras biffarna med gyllene stekt lök och en krämig gräddsås – en rätt som hela familjen kommer att älska. Perfekt till vardag eller helgmiddag!
Ingredienser
Tid: ca 40 minuter
Pannbiffar
- 500 g nöt- eller blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl ströbröd
- 1 gul lök, finhackad
- Salt och peppar
Löksås och tillbehör
- 2 gula lökar, skivade
- Smör till stekning
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl kalvfond eller köttbuljong
- 1 msk soja
- Salt och peppar
Gör så här
- Blanda färsen
Rör ihop mjölk och ströbröd och låt svälla ett par minuter. Tillsätt ägg, finhackad lök och färs. Krydda med salt och peppar och forma 4–5 biffar. - Stek biffarna
Stek biffarna i smör på medelvärme tills de får fin färg och är genomstekta. Lägg åt sidan. - Stek löken och gör sås
Stek skivad lök i smör tills den blir gyllenbrun. Tillsätt grädde, fond och soja. Låt sjuda och smaka av med salt och peppar. - Servera
Lägg biffarna på ett fat, toppa med stekt lök och häll över sås. Servera med potatismos och inlagd gurka om så önskas.
Facebook Kommentarer