En oväntad mattrend sprider sig som en löpeld på sociala medier: att grädda allt från kakor till köttbullar i våffeljärn. Men vad händer om man våfflar potatisbullar? Resultatet har överraskat många matälskare – och nu är det din tur att testa. Med enkla ingredienser och ett våffeljärn kan du förvandla potatisbullar till något helt nytt och lyxigt. Vågar du prova trenden som alla pratar om?
Vad du behöver
För våfflade potatisbullar:
- 500 g riven potatis (gärna fast sort)
- 1 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Smör till gräddning
För toppingen:
- 200 g handskalade räkor
- 1 liten burk löjrom
- 1 dl crème fraîche
- Picklad rödlök
- Färsk dill till garnering
En oväntad mattrend sprider sig som en löpeld på sociala medier: att grädda allt från kakor till köttbullar i våffeljärn. Men vad händer om man våfflar potatisbullar? Resultatet har överraskat många matälskare – och nu är det din tur att testa. Med enkla ingredienser och ett våffeljärn kan du förvandla potatisbullar till något helt nytt och lyxigt. Vågar du prova trenden som alla pratar om?