25
Sugen på en middag som går snabbt att slänga ihop men smakar som en riktig höjdare? Filip Poon har skapat en pyttipanna som inte bara är galet god – den är så enkel att göra att till och med köket kommer tacka dig! Perfekt för dig som älskar klassiska smaker med en liten twist.
Ingredienser
- 500 g potatis (gärna fast sort)
- 300 g falukorv eller en kryddigare korv för extra smak
- 1 gul lök (hackad som om du menar det)
- 2 morötter (för färg och crunch)
- 2 msk smör eller olja (för den där härliga stekytan)
- Salt och peppar
- 4 ägg (för de där snygga Instagram-bilderna)
Så här gör du
- Tärna potatisen som en riktig proffs-kock och hacka allt annat lika kärleksfullt.
- Hetta upp smöret i en stor panna. Börja med potatisen och morötterna – de behöver lite tid att bli gyllene och härliga.
- Släng i löken och korven när det börjar dofta himmelskt. Stek tills allt är lagom krispigt och varmt.
- Krydda med salt och peppar. Om du vill, stek ett par ägg och låt dem bli pricken över i:et.
- Servera direkt – och se alla runt bordet kasta sig över maten!
Det är något magiskt med pyttipanna, och Filip Poons version är som en kram i tallriksform. Middagsgästerna kommer garanterat att fråga om påfyllning!
Facebook Kommentarer