Sugen på en middag som går snabbt att slänga ihop men smakar som en riktig höjdare? Filip Poon har skapat en pyttipanna som inte bara är galet god – den är så enkel att göra att till och med köket kommer tacka dig! Perfekt för dig som älskar klassiska smaker med en liten twist.
Ingredienser
500 g potatis (gärna fast sort)
300 g falukorv eller en kryddigare korv för extra smak
1 gul lök (hackad som om du menar det)
2 morötter (för färg och crunch)
2 msk smör eller olja (för den där härliga stekytan)
Salt och peppar
4 ägg (för de där snygga Instagram-bilderna)
Så här gör du
Tärna potatisen som en riktig proffs-kock och hacka allt annat lika kärleksfullt.
Hetta upp smöret i en stor panna. Börja med potatisen och morötterna – de behöver lite tid att bli gyllene och härliga.
Släng i löken och korven när det börjar dofta himmelskt. Stek tills allt är lagom krispigt och varmt.
Krydda med salt och peppar. Om du vill, stek ett par ägg och låt dem bli pricken över i:et.
Servera direkt – och se alla runt bordet kasta sig över maten!
Det är något magiskt med pyttipanna, och Filip Poons version är som en kram i tallriksform. Middagsgästerna kommer garanterat att fråga om påfyllning!