126
Föreställ dig en varm kväll med vänner runt bordet, där doften av vitlök och örter fyller rummet. Rykande het pasta blandas med kryddig salsiccia, krämig grädde och ett stänk vitt vin – en kombination som får smaklökarna att jubla. Markus Aujalays salsicciapasta är ett recept som förvandlar vilken middag som helst till något alldeles extra.
Ingredienser för 4 personer
- 400 g tagliatelle
- 300 g salsiccia
- 1 bit fänkål, tunt skivad
- 1 röd chili, tunt skivad
- 1 liten bit gul lök, tunt skivad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 dl vitt vin
- 1 ½ dl grädde
- Salt och svartpeppar
- Olivolja
- Persilja
- Rikligt med parmesanost till servering
Gör så här
- Snitta salsiccian och ta ut färsen. Rulla till små bitar.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Stek salsicciabitarna i olivolja på medelvärme tills de börjar bli gyllenbruna.
- Tillsätt fänkål, chili, gul lök och vitlök och stek ytterligare en minut.
- Häll på vitt vin och låt koka ihop något.
- Tillsätt grädden och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda salsiccia och sås med pastan. Toppa med persilja och rikligt med parmesanost.
Facebook Kommentarer