Hem Lättlagat Pernilla Wahlgrens knep för de saftigaste köttbullarna

Pernilla Wahlgrens knep för de saftigaste köttbullarna

av Redaktionen

Vill du laga köttbullar som är både saftiga och smakrika? Med några enkla knep kan du ta dina köttbullar till nästa nivå och imponera på både familj och gäster. Här är Pernilla Wahlgrens inspirerande tips för att lyckas med den klassiska favoriten.

Du behöver

  • 500 g blandfärs (nöt och fläsk)
  • 1 dl brödsmulor eller rivet vitt bröd
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1 gul lök, finhackad eller riven
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar (valfritt)
  • Smör och olja till stekning

Så gör du

  1. Förbered färsen
    Lägg brödsmulorna i en skål och häll över mjölk eller grädde. Låt svälla i några minuter tills brödet sugit upp all vätska.
  2. Förbered löken
    Stek löken mjuk i lite smör för att ge en mild och söt smak. Låt svalna något innan du blandar ner den i färsen.
  3. Blanda ihop ingredienserna
    Blanda färsen med brödblandningen, ägg, lök och kryddor. Arbeta ihop smeten tills den blir jämn, men överarbeta inte – då kan köttbullarna bli för kompakta.
  4. Forma köttbullarna
    Rulla färsen till små jämnstora bollar. Blöt händerna med vatten för att undvika att färsen kladdar.
  5. Stek till perfektion
    Hetta upp en blandning av smör och olja i en panna. Stek köttbullarna på medelhög värme tills de får en gyllene yta och är genomstekta. Skaka pannan då och då så att köttbullarna får en jämn stekyta.

Servera direkt med dina favorittillbehör som potatismos, gräddsås och lingonsylt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev