59
Vill du briljera med en hemlagad sås som får smaklökarna att jubla? Mat-Tinas krämiga bearnaise är precis det där lilla extra som gör middagen oförglömlig. Med enkla steg och några noggrant utvalda ingredienser skapar du en sås som är både lyxig och smakrik. Här är hemligheten bakom hennes fantastiska béa!
Du behöver:
- 200 g smör
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk vatten
- 3 äggulor
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 msk färsk dragon, hackad
- Salt och peppar efter smak
Så gör du:
- Smält smöret långsamt i en kastrull och håll det varmt.
- Blanda vinäger, vatten och schalottenlök i en liten kastrull. Koka tills hälften av vätskan återstår.
- Tillsätt äggulorna till reduktionen och vispa kraftigt över vattenbad tills såsen börjar tjockna.
- Droppa sakta i smöret under fortsatt vispning tills såsen är len och krämig.
- Rör ner dragonen och smaka av med salt och peppar.
Nu är den klar – en fantastisk béarnaise som förvandlar middagen till en smakupplevelse!
Facebook Kommentarer