Den är krämig, syrlig och har en djup smak av fetaost och soltorkade tomater. Caroline Freyschuss bjuder på en röra som passar till allt – kött, kyckling, fisk, grillade grönsaker eller som dipp till bröd. Den här såsen kommer bli din nya favorit i sommar!
SÅS TILL GRILLAT 🍅 en röra med fetaost & soltorkade tomater som tar 5 minuter att röra ihop, och som passar till alla sorters grillade måltider. Recept för ca 4: 150 g fetaost 2 rågade matskedar kräm på soltorkade tomater (det funkar med hela också bara du mixar lite extra) 2 rågade matskedar creme fraische Saft från 1/2 citron Salt & peppar Gör såhär: Lägg fetaosten, tomatkrämen och creme fraîche i en mixer och mixa tills att den blir slät. Smaka upp med citron, salt & peppar. Servera direkt till din grillmiddag. Jag åt dwn med min GRILLSALLAD (se tidigare recept) och grillad picanha.
Ingredienser (ca 4 portioner): 150 g fetaost 2 rågade msk kräm på soltorkade tomater (eller hela soltorkade tomater – mixa lite extra bara) 2 rågade msk crème fraiche Saft från ½ citron Salt och svartpeppar
Gör så här:
Lägg fetaost, tomatkräm och crème fraiche i en mixer.
Mixa tills röran är helt slät och krämig.
Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
Servera direkt till din grillmiddag, som dipp eller till en matig sallad.
Servera den kall – och förvara rester i kylen i en burk med lock i upp till 3 dagar. Enkel, lyxig och alltid rätt!