fbpx
Hem Sås Spara pengar och gör din egen majonäs

Spara pengar och gör din egen majonäs

av Redaktionen

Att göra din egen majonäs är inte bara enkelt, utan det sparar också pengar och låter dig kontrollera ingredienserna. Med några få basvaror som ägg, olja och vinäger kan du skapa en färsk och smakrik majonäs. Denna hemmagjorda delikatess kan anpassas med olika smaker och är perfekt för både vardagsmat och festligare tillfällen.

@matmedfreyschuss

Snabbaste och enklaste sättet att slå en majonäs ☝🏼 Recept: 1 helt ägg 1 krm salt 1 msk vitvinsvinäger 1 msk dijonsenap 3 dl neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja går fint). #diymajonäs #majonäs #majjo #mayo #diymayo #recept

♬ TEXAS HOLD ’EM – Beyoncé

Steg 1: Förbered ingredienserna

Du behöver följande:

  • 1 helt ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja, såsom raps-, mat- eller solrosolja

Steg 2: Blanda de torra ingredienserna

I en mixer eller matberedare, börja med att lägga i det hela ägget, saltet, vitvinsvinägern och dijonsenapen. Mixa på låg hastighet för att allt ska bli väl kombinerat.

Steg 3: Tillsätt oljan

Medan mixern går på låg till medium hastighet, börja mycket långsamt hälla i oljan. Det är viktigt att hälla oljan i en mycket tunn stråle för att majonäsen ska emulgera och tjockna utan att skära sig. Fortsätt tills all olja är väl integrerad i blandningen.

Steg 4: Justera konsistensen

Om majonäsen verkar för tjock, kan du tunna ut den med lite vatten. Om den är för lös, fortsätt mixa lite längre eller tillsätt mer olja i tunn stråle.

Steg 5: Smaka av

Prova din majonäs och justera smaken med mer salt eller vinäger om så önskas. Nu är din majonäs klar att användas som dipp, tillbehör eller i olika maträtter.

Lycka till och njut av din hemgjorda majonäs som utan tvekan kommer att höja smaken på dina måltider!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar