fbpx
Hem Sås Så fixar du såsen de flesta misslyckas med

Så fixar du såsen de flesta misslyckas med

av Redaktionen

Gräddsås kan vara knepig att få till perfekt, men hemligheten ligger i balansen mellan sötma, syra, sälta och det rika fettet från grädden. Med rätt ingredienser och teknik kan du skapa en sås som förhöjer varje måltid. Följ detta enkla recept och imponera med en gräddsås som är både fyllig och smakrik.

@foodbykelvin

En sås som många misslyckas med är gräddsås. Viktiga är att få till rätt balans på sötma, syra, sältan och fettet från grädden Ingredienser: 2 st palsternacka 2,5 dl kalvfond 3 dl grädde
1,5-2 msk svartavinbärsgelé
2-3 msk citronjuice 
2 msk ljus japansk soya
Salt
Svartpeppar #fördig #såsskola #mat

♬ som original – 𝑷𝒆𝒅𝒓𝒂𝒅𝒂𝒔🎵

Ingredienser:

  • 2 st palsternacka
  • 2,5 dl kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 1,5-2 msk svartavinbärsgelé
  • 2-3 msk citronjuice
  • 2 msk ljus japansk soja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka palsternackorna. Fräs dem i smör tills de blir gyllenbruna.
  2. Tillsätt kalvfonden och låt det sjuda tills palsternackorna är mjuka.
  3. Häll i grädden och rör om ordentligt.
  4. Blanda i svartavinbärsgelé, citronjuice och japansk soja. Rör om och låt såsen sjuda på låg värme.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar för att justera balansen av sötma, syra, sälta och fett.
  6. Låt såsen sjuda tills den tjocknar och servera den sedan varm.
Facebook Kommentarer

You may also like

Skriv en kommentar