fbpx
Hem Lättlagat Kändiskockens goda och enkla raggmunk med bacon

Kändiskockens goda och enkla raggmunk med bacon

av Redaktionen

Stefan Ekengren sätter en ny prägel på den klassiska raggmunken genom att blanda i rotfrukter som morot och rotselleri i smeten. Detta ger en extra dimension av smak och gör rätten både mustigare och mer fyllig. Tillsammans med krispigt bacon och söt-syrliga rårörda lingon skapar den en perfekt balans mellan textur och smak, något som passar lika bra till vardags som till helgen.

Så gör du:

  1. Blanda ägg och mjöl till en tjock smet. Vispa sedan i mjölk och salt.
  2. Riv potatis, morot, rotselleri och lök fint. Krama ur vätskan ordentligt och rör ner rotfrukterna i smeten.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek raggmunkarna tills de blir gyllenbruna och krispiga i kanterna.
  4. Stek baconet krispigt vid sidan av.
  5. Blanda lingon och socker, låt stå tills lingonen släpper sin saft.

Ingredienser:

  • 400 g potatis
  • 200 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 0,5 gul lök
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • Smör till stekning
  • 1 förpackning bacon
  • 2 dl frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör rätten helt vegetarisk

För att göra rätten vegetarisk byter du enkelt ut baconet mot ett vegetariskt alternativ, som t.ex. stekt halloumi eller krispiga vegetariska baconbitar. Även rårörda lingon fungerar utmärkt som ett friskt komplement. Du kan också prova att toppa raggmunkarna med rostad svamp eller stekta rotfruktschips för extra krispighet och smak.

Med dessa enkla justeringar kan du njuta av en helt vegetariskt version av denna smakrika klassiker!

Facebook Kommentarer

You may also like

Skriv en kommentar