Doften av nybakade bullar som sprider sig i köket – finns det något bättre? När Kanelbullens dag närmar sig är det självklart att baka, men den här gången kan du ta det till nästa nivå. Camilla Hamid visar hur du gör kanelbullar i långpanna med len frosting som gör dem extra saftiga och svårslagna.
Smula jästen i en bunke och häll över den fingervarma mjölken.
Rör ner smör, socker, kardemumma, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
Kavla ut degen till en rektangel, bred på smöret och strö över socker och kanel.
Rulla ihop och skär i bitar. Lägg dem tätt i en smord långpanna.
Jäs i ytterligare 30 minuter under duk.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Vispa ihop frostingen och bred på när bullarna svalnat lite.
Bästa sättet att fira Kanelbullens dag
Saftigt, fluffigt och generöst – Camilla Hamids långpannebullar är det perfekta valet för årets fikafest. De är enkla att göra, räcker till många och blir en garanterad succé på Kanelbullens dag.