Hem BakningCamilla Hamids kanelbullar är helt oemotståndliga

Camilla Hamids kanelbullar är helt oemotståndliga

av Redaktionen

Doften av nybakade bullar som sprider sig i köket – finns det något bättre? När Kanelbullens dag närmar sig är det självklart att baka, men den här gången kan du ta det till nästa nivå. Camilla Hamid visar hur du gör kanelbullar i långpanna med len frosting som gör dem extra saftiga och svårslagna.

@camillahamid

Cinnabons- saftiga kanelbullar med men frosting! Perfekt att fira kanelbullens dag med imorgon 😍 #kanelbullar #cinnabons

♬ CUFF IT – Beyoncé

Recept: Kanelbullar i långpanna med frosting

Ingredienser – deg:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • Ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel

Frosting:

  • 100 g färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Så gör du:

  1. Smula jästen i en bunke och häll över den fingervarma mjölken.
  2. Rör ner smör, socker, kardemumma, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
  4. Kavla ut degen till en rektangel, bred på smöret och strö över socker och kanel.
  5. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg dem tätt i en smord långpanna.
  6. Jäs i ytterligare 30 minuter under duk.
  7. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
  8. Vispa ihop frostingen och bred på när bullarna svalnat lite.

Bästa sättet att fira Kanelbullens dag

Saftigt, fluffigt och generöst – Camilla Hamids långpannebullar är det perfekta valet för årets fikafest. De är enkla att göra, räcker till många och blir en garanterad succé på Kanelbullens dag.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev