Hem Bakning Camilla Hamids knäck: enda receptet du behöver

Camilla Hamids knäck: enda receptet du behöver

av Redaktionen

Knäck är ett måste på julbordet och med detta recept blir det både enkelt och garanterat gott. Här är knepet för att få knäcken sådär perfekt seg och full av smak. Camilla Hamids version bjuder på en touch av rostade mandlar och en len smet som smälter i munnen – en klassiker med en twist du inte vill missa.

Ingredienser

  • 75 g skalad sötmandel
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln på en plåt i 5–10 minuter. Hacka dem grovt.
  2. Fördela lite nötter i botten av knäckformarna och spara resten till topping.
  3. Koka upp grädde, socker, sirap, vaniljsocker och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör om.
  4. Sänk värmen och låt smeten sjuda till 125 grader för perfekt seghet.
  5. Ta av från värmen, rör ner smör och häll smeten i formarna. Toppa med nötter. Låt stelna.

Förvara knäcken lufttätt – om den inte är slut innan dess!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar