En underbart enkel pistagekaka som smakar fantastiskt – och ja, den görs på bara två ingredienser! Med denna kaka får du en härligt mjuk konsistens och en fyllig smak av pistage, perfekt för både fika och dessert. Här är receptet som imponerar utan krångel.
PISTAGEKAKA PÅ 2 INGREDIENSER. En oooootrolig kaka som smakar himmelskt. 3 ägg 200 g söt pistagekräm (Ev mer socker för mer söttma) Toppa med Vispad grädde Grovhackade salta pistagenötter Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och pistagekräm. Smaka av. Vill du ha sötare så tillsätt lite socker. Jag tyckte inte det behövdes. Smörj en form med smör och pudra med potatisstärkelse. Häll i smeten och grädda 15 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädde och grovhacka pistagenötter. Toppa kakan med fluffig grädde och nötter.
Vispa ihop äggen med pistagekrämen tills du får en jämn smet. Smaka av och tillsätt lite socker om du vill ha mer sötma.
Smörj en form med smör och pudra den lätt med potatismjöl eller stärkelse.
Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna innan du toppar med vispad grädde och grovhackade pistagenötter.
Resultatet är en ljuvlig pistagekaka som både är enkel och lyxig. Perfekt när du vill bjuda på något speciellt men inte vill lägga för mycket tid i köket!