fbpx
Hem Picknick De bästa platserna för en picknick i Stockholm och Malmö

De bästa platserna för en picknick i Stockholm och Malmö

av Maria Starberg

Sol, bad och parkhäng hör sommaren till och inget gör upplevelsen mer komplett än en trevlig picknick, särskilt under rådande omständigheter. I både Malmö och Stockholm finns det flera fina grönområden och andra platser på vilka man kan njuta både mitt i stan eller en bit utanför. Här listar vi sex av de bästa platserna för en picknick i både Malmö och Stockholm. 

Stockholm

Vinterviken

En kort promenad från Liljeholmen, Aspudden eller Gröndal hittas denna lummiga sommaroas där du kan äta din picknick i gräset eller njuta av kvällssolen från de höga badklipporna.

Långholmen

I anslutning till Hornstull hittar du denna lilla ö som pryder Mälaren. Här flockas ofta lokalborna för promenader och joggingturer och på sommaren kan man hitta så väl en och annan fest som föreställning på Amfiteatern. Här finns även flera ställen att bada på och många ytor att slå sig ned på. 

Fredhällsklipporna

Bättre sol- och badläge får man leta efter på denna sida av stan. Här flockas folk när temperaturerna blir högre, både för att grilla, umgås och bada. Det finns gott om utrymme att slå sig ned för en picknick och längs vägen hittar du enkelt flera ställen från vilka du kan köpa med dig både mat och dricka om du inte redan packat en korg

Vitabergsparken

Vitabergsparken ligger belägen på Söders höjder. Här står träden tätt och bjuder in till ett skönt lugn bara några steg in i den lummiga parken. Det här är en idealisk plats för dig som vill varva ned och glömma att du befinner dig mitt i centrala Stockholm. Här råder dock alkoholförbud mellan 22.00-07.00!

Skeppsholmen

Ett mer centralt naturområde går det nästan inte att hitta. Här ligger bland annat Hotell Skeppsholmen vars restaurang erbjuder allt från kaffe till mat, men kanske mer aktuellt under rådande omständigheter, en färdigfixad picknickkorg! Runt om på öarna finns flera mysiga platser att slå sig ned på, oavsett om man föredrar gräs, en bänk eller en stenhäll. 

Djurgården

Känd för sina sevärdheter och nöjen, men också för sin rekreationsförmåga. Här kan du hitta allt från caféer med lantlig känsla, till storstadspulsen på gräsmattorna kring Junibacken. Vill du ha en lugn naturupplevelse så kan du söka dig ut till Biskopsudden. Djurgårdens Ekolyx erbjuder även här färdigpackade picknickkorgar för upp till 10 personer!


Malmö

Folkets Park

Folkets Park sprudlar av liv under sommarsäsongen och om omständigheterna tillåter det så hålls en hel del kulturevenemang i parken. Fotboll, allsång, konsert och festival brukar stå på schemat, men i år verkar det mest vara aktiviteter där man kan hålla avstånd! Oavsett så händer det alltid något i Folkets Park och det finns gott om rum för skönt häng på gräsmattan! Alkohol är tillåtet t.om. den 30 september. 

Magistratsparken

I parken mellan Malmö Opera och Malmö Konsthall finns det gott om trevliga platser att veckla ut picknickfilten på. Inte heller skadar det att flera bra lunchställen och bagerier ligger alldeles runt knuten om man mot all förmodan skulle ha glömt att packa picknickkorgen.

Kungsparken & Slottsparken

Dessa två fina parker ligger precis i anslutning till varandra, alldeles intill Malmös stadskärna, och huserar mängder av fina picknickplatser. På de stora gräsmattorna blir det ofta en hel del lek och aktiviteter, medan det brukar vara lite lugnare närmre dammarna. 

Pildammsparken

Alla vägar leder till Tallriken i Pildammsparken  som står i en glänta vackert inramad av ståtliga träd. Här varvas aktivt parkhäng med bubbel i solen och ibland någon enstaka festival. Pildammsparken råkar också vara innerstadens största park med flera mysiga miljöer, så ni hittar nästan garanterat en plats som passar ert sällskap. 

Sundspromenaden

Skippar ni helst sand mellan tårna och tårar orsakade av pollen så är trädäcket i Västra Hamnen precis rätt plats för er. Mumsa i er något gott till ljudet av vågorna som slår mot land, utsikten över Öresundsbron och en skymt av Danmark i fjärran. I närheten finns en glassbar, möjligheten till ett svalkande dopp och en svängom på dansgolvet.

Ribban

En varm sommardag är Ribban nästan garanterat full av liv. Badande familjer, soldyrkare eller frisbeespelande kompisgäng delar alla på denna citynära strand. Det är bara att slå sig ned och njuta i vimlet, eller hitta en liten, avskild plats där man kan få sitta lite mer ifred.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar