När vårsolen värmer och körsången ekar över parker och trädgårdar, är det få saker som slår en riktigt härlig Valborgspicknick. Men vad ska man egentligen packa ner? Här är plockmaten som är enkel att förbereda, lätt att ta med – och garanterat uppskattad av både vuxna och barn.

Perfekt plock till picknickfilten:
– Små baguetter med brie och fikonmarmelad
– Snurrade smördegspinnar med ost och timjan
– Kall pastasallad med pesto, tomat och mozzarella
– Lantchips med dipp i burk
– Grönsaksstavar och hummus
– Minipajer med spenat och fetaost
– Melonkuber och bär i små portionsburkar
– Marinerade oliver och minitomater
– Charkbricka med lufttorkad skinka och salami
– Chokladdoppade jordgubbar eller småkakor till dessert

Dryck att skåla med i vårsolen:
1. Prosecco – lätt, fruktig och bubblig. Perfekt till chark och somriga smaker.
2. Rosévin – gärna torrt, kylt och friskt. Passar till nästan allt på filten.
3. Alkoholfri äppelmust – fräsch och naturligt söt, passar både vuxna och barn.
Med rätt plockmat och något gott i glaset blir Valborg i det gröna både enkelt och festligt. Välj mat som håller sig fräsch, är lätt att äta med händerna och gärna går att förbereda kvällen innan. Lägg till en filt, några sköna timmar och gott sällskap – så har du vårens bästa minne i sikte.
