fbpx
Hem Picknick Dags för picknick? Här är några råd på vägen!

Dags för picknick? Här är några råd på vägen!

av Redaktionen

Nu går vi mot ljusare tider och varmare väder – vad passar då bättre än picknick med sina nära och kära? Solsken och värme gör att allt smakar bättre, eller hur?

Det fina med picknick är att du kan göra det praktiskt taget var som helst bara du har med en filt. Om du inte har nära till en park eller skogsglänta kan din trädgård, veranda, balkong eller den minsta ytan med lite gräs duga gott och väl. Det viktiga är att du njuter av det underbara vädret och att du förstås packar korgen med lite god mat och dryck.

Att fixa till en picknick behöver inte vara krångligt. Oftast har vi inte planerat för en picknick utan det är något som vi kanske kommer på dagen innan att vi vill göra (när vi sett hur vädret ska bli) Men var bara lugn! Det behövs inte en veckas planering för att kunna ordna en picknick – ta hjälp av dessa små tips istället! 

Detta behöver du (oftast) när du ska iväg på picknick!

  • Picknickkorg eller en väska
  • Filt
  • Vatten (viktigt under varma vår/sommardagar)
  • Annan festligare dryck som exempelvis saft, bubbel eller öl!
  • Servetter och hushållspapper
  • Bestick, pappmuggar och papperstallrikar (såvida du inte vill släpa med porslin)
  • Soppåsar att slänga skräp i (källsortera det du kan!)
  • En liten kylväska med kylpåse som du kan förvara värme-känslig mat i (eller om du vill kunna dricka ditt bubbel kallt)
  • Extrabestick som exempelvis en vassare kniv och skedar att servera mat med (det behövs alltid!)
  • Ta med en fotboll eller ett kubbspel (det är säkert någon som vill hitta på en aktivitet efteråt!)

Håll menyn enkel!

Det finns mycket som du kan ta med på en picknick! Idén med picknick är att det ska vara god mat som är enkel att äta! Om du inte har några rester i kylen att plocka med dig finns det några typiska saker som man brukar äta på en picknick.

Pastasallad – Det här en enkel rätt att slänga ihop och är lätt att göra till många. Du kan ha i det mesta i en pastasallad men grunden brukar vara pennepasta som du blandar med mozarella, soltorkade tomater, rödlök och rucola!

Smörgåsar – Det finns väl inget godare än mackor? Köp en baguette och välj de pålägg som du tycker mest om. Några av de vanligaste och mest populära picknickmackorna brukar innehålla kycklingcurry röra, tonfisksallad eller salami och brie.

Grillad kyckling och potatissallad – Det här måste nog vara den största klassikern när det kommer till picknickmat. Det blir oftast lite kladdigt men det hör väl till? Den här maten kräver noll tillagningstid utan det är bara att köpa färdigt i affären, sen är du redo att gå!

Efterrätt – Klart man blir sugen på sött efter maten. Gör en fruktsallad eller packa ner en hel melon som du sen kan skära på plats. Om det är fler vuxna än barn så är det nog bra om det finns en termos med kaffe också. Summan av kardemumman, håll det enkelt. Picknick ska vara en rolig aktivitet som man gör tillsammans med dem man tycker om – utan stress och press.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar