fbpx
Hem Efterrätter Zlatan tillbaka i Milano – hyllad med egen glass

Zlatan tillbaka i Milano – hyllad med egen glass

av Maria Starberg

Zlatans mycket efterlängtade återkomst till Milan kom av sig när hela Serie A fick göra uppehåll på grund av en pandemi. Men den 25 maj ska han åter kunna springa ut på Giuseppe Meazza-stadion i San Siro, i den stad som förärat honom en egen glass. 

Ett mycket kärt återseende

Zlatan har förgyllt många stunder för fotbollsälskande Milanobor, först i Inter 2006–2009 och sedan i AC Milan 2010–2012. Efter sju år i Frankrike, Storbritannien och USA återvände han i januari i år för att spela i Milan igen. Det hela fick dock ett abrupt slut när den italienska regeringen i början av mars beslutade att stänga ned hela den italienska ligan. 

I november ifjol blev Zlatan delägare i Hammarby, och det skulle visa sig vara en riktig lyckträff för honom. Istället för att som lagkamraterna sitta hemma medan viruset härjat som värst, har Zlatan kunnat hålla sig i form genom att träna med Hammarby, den klubb han i november ifjol blev delägare i. 

Nu är han åter på plats i Milano, och efter två veckors obligatorisk karantän ska han vara redo att snöra på sig fotbollsskorna och träna tillsammans med sina lagkamrater den 25 maj, i den stad där till och med en glass skapats till hans ära. 

Ibrahimov-Ice blir till

Den 13 januari 2020 – Ibra-mani råder i Milano. En glassmak föds för att fira Zlatan Ibrahimovics återkomst till Serie A. Hyllningen till Milan-anfallaren säljs i glassbutiken Gusto 17, på Via Savona 17 och Via Cagnola 10, och kallas Ibrahimov-Ice. Den är tänkt som en tillfällig smak, men är så populär att den får stanna längre.

Med läcker smak av Sverige och Balkan

Den nya ”Z-smaken”, skapad av Rossella De Vita, är inspirerad av mästarens ursprung, både i Sverige och på Balkan. 

– Det är en smak av typiskt svenskt kaffebröd smaksatt med kanel och kardemumma, med en antydan av Rakija, en brandy som är mycket populär i Balkanländerna, och som erhålls genom destillation av olika typer av frukt, förklarar Rossella De Vita.

Som Zlatan – i en iskall kula

Elegans och styrka smälter samman i en smak som ska representera Zlatan Ibrahimovics ursprung och fotbollsstil, och som är tänkt att både överraska och få alla att förälska sig i den, precis som den återvändande mästaren med kraft och skicklighet förtrollade alla fotbollsfans.

Den delikata smaken, Ibrahimov-Ice, uppskattas av många – även de som inte är Milan-supportrar. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar