fbpx
Hem Lättlagat Unna dig något lättlagat

Unna dig något lättlagat

av Redaktionen

I dagens moderna samhälle är det många som inte har tid att ställa sig och laga till några avancerade rätter. Kommer du hem efter en lång dags arbete så kanske matlagning inte är något du prioriterar, men att köpa hämtmat varje kväll kan bli ruskigt dyrt. Med andra ord är det en god idé att ha en rad enkla recept att ta till på kvällar då du är trött och stressad. Rätter med ägg är ofta bekväma att laga till, och du kan enkelt variera de övriga ingredienserna efter tyck och smak. Fisksallad med musslor är en annan rätt som är fantastiskt god och lättlagad. Ibland kanske du är så pass mätt när du kommer hem att du känner att en varm mjölkdrink är tillräcklig föda.

Ägg i panna – det här behöver du:

  • 4 ägg
  • 1 paket djupfrysta grönsaker (förslagsvis majs, ärtor och/eller paprika)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 hg falukorv (eller något plantbaserat alternativ)
  • 0,5 tsk salt
  • finklippt persilja
  • finklippt dill

Så här gör du:

  • Koka upp vattnet i en medelstor kastrull.
  • Blanda ner samtliga grönsaker.
  • Skär korven/det plantbaserade alternativet i små tärningar och tillsätt dem.
  • Låt allt koka upp.
  • Krydda blandningen.
  • Knäck äggen och låt dem glida ner över korven/vegokorven.
  • Koka under lock på svag värme i ca 7 minuter.
  • Strö över dill och persilja.
  • Servera med bröd.

Fisksallad med musslor – det här behöver du:

  • 1 burk musslor i vatten (ca 400 g)
  • 1 paket torskfilé (eller annan valfri filé) på 300 g
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 1 grön paprika
  • 3 tomater
  • Finklippt dill
  • Finklippt persilja
  • Grönsallad
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 msk hackad kapris
  • 1,5 msk fransk senap
  • Salt
  • Vitpeppar

Så här gör du:

  • Koka fiskfilén enligt anvisningar på förpackningen.
  • Låt den svalna.
  • Dela fisken i mindre bitar.
  • Häll av spadet från musslorna. Rensa dem om det behövs.
  • Strimla salladen.
  • Skär potatisen i tärningar.
  • Kärna ur och strimla paprikan.
  • Skiva tomaterna.
  • Varva alla ingredienser, inklusive persiljan och dillen, i en skål.
  • Gör salladssåsen. Blanda ihop senap, gräddfil och kapris. Smaksätt med peppar och salt.
  • Servera salladen och såsen tillsammans med ditt favoritbröd.

Mjölkdrink med apelsinsaft – det här behöver du:

  • 1 dl varm mjölk
  • 1 äggula
  • 2 msk pressad apelsinsaft/apelsinjuice
  • 1,5 msk socker

Så här gör du:

  • Rör sockret och äggulan i ett glas tills allt är vitt och pösigt.
  • Tillsätt apelsinsaften/juicen.
  • Fyll ditt glas med varm mjölk.
  • Servera direkt.
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar