fbpx
Hem DryckVin Klassisk Prosecco hyllar Sverige efter 20 år på Systembolaget

Klassisk Prosecco hyllar Sverige efter 20 år på Systembolaget

av Johan Hellström

I nästan ett decennium har prosecco haft en plats i många svenskars hjärtan, och drycken har utan tvekan blivit en trend. För 20 år sen, alltså 10 år innan trenden kom, lanserade Systembolaget “La Robínía Prosecco Extra dry” som en del av sitt sortiment. Detta var den 8e maj år 2000, och som en del av detta jubileum har producenten valt att klä den nuvarande guld-gula etiketten med ett blått band, som då såklart återspeglar den svenska flaggans färger.

Astoria heter producenten bakom denna näst in till legendariska prosecco som numera drivs i en anläggning i nordöstra Italien, av de två bröderna Giorgio och Paolo Polegato. Anläggningen strax utanför Treviso är toppmodern och kostade ca 6 miljoner euro att bygga. Utöver flaskans gul-blåa etikett har även flaskhalsen prytts med en hyllning till Sverige, där den svenska och italienska flaggan sitter ihop sida vid sida med varandra. Denna prosecco får regelbundet höga betyg och goda recensioner, vilket gör att det kanske inte är så konstigt att den blivit så populär hos oss i Sverige som den faktiskt är. 

Smakbild

Astorias plånboksvänliga La Robínía Prosecco Extra dry framställs till 100% på druvan Glera och har en torr smak, med inslag av päron, gröna äpplen och citrus. Detta gör att drycken fungerar alldeles utmärkt som sällskapsdryck likväl som måltidsdryck till fisk- och skaldjursrätter. Vinet jäses vid en låg temperatur, och den rekommenderade serveringstemperaturen är 8-12 grader.

La Robíná Prosecco Extra dry
Artnr 7486
Pris 89 kr
Vinet är en del av Systembolagets fasta sortiment

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar