fbpx
Hem DryckVin Rödvinsregeln du önskar att du känt till tidigare

Rödvinsregeln du önskar att du känt till tidigare

av Redaktionen

Den perfekta serveringstemperaturen för rödvin är avgörande för smakupplevelsen. Låt flaskan vila en stund innan servering så att den når cirka 16-18 grader. För varmt vin kan smaka obalanserat och för kallt vin förlorar sina aromer. Servera det vid rätt temperatur för att verkligen njuta av dess fulla potential!

@vinakademin

🍷30-MIN REGELN 🤔 En bra tumregel för att servera (de flesta) vinerna vid rätt temperatur är att: 🍷 Röda: sätt in flaskan in kylen 30 minuter innan ni vill dricka. 🍾 Vita: ta ut flaskan ur kylen 30 minuter innan ni vill dricka. Detta är ju såklart generellt, och är inte alltid rätt. Men vi skulle ändå vilja påstå att det blir rätt för 90% av viner! Vinet värms också upp snabbt i glaset, så hellre ett för kallt vin än ett för varmt! ✌️ Kyler du ditt rödvin eller dricker du det rumstempererat?

♬ original sound – Vinakademin.se
Facebook Kommentarer

You may also like

Skriv en kommentar