Kantarelltoast är en svensk klassiker som alltid känns lyxig – trots att den är så enkel. När Mandelmanns tar sig an receptet får det en modern twist: kantarelltoast i airfryer. Resultatet blir frasigt, gyllene och helt omöjligt att motstå.
Ingredienser
4 skivor gott bröd (gärna surdeg eller levain)
200 g färska kantareller
1 liten gul lök
1 msk smör
1 dl grädde
1 dl riven Västerbottensost
Färsk persilja
Salt och svartpeppar
Gör så här
Rensa kantarellerna noggrant och dela de större i mindre bitar.
Finhacka löken och fräs den tillsammans med svampen i smör tills vätskan kokat bort.
Häll i grädden och låt koka ihop till en krämig stuvning. Smaka av med salt och peppar.
Lägg brödskivorna i airfryern och rosta lätt.
Toppa bröden med kantarellstuvningen, strö över riven ost och gratinera i airfryern tills ytan är gyllene och frasig.
Garnera med färsk persilja och servera direkt.
En knaprig kantarelltoast är mer än bara en förrätt – det är en smak av svensk höst i sin allra bästa form. Och tack vare airfryern blir den både snabbare och smidigare än någonsin.