Hem BrödMandelmanns kantarelltoast i airfryer ingen kan motstå

Mandelmanns kantarelltoast i airfryer ingen kan motstå

av Redaktionen

Kantarelltoast är en svensk klassiker som alltid känns lyxig – trots att den är så enkel. När Mandelmanns tar sig an receptet får det en modern twist: kantarelltoast i airfryer. Resultatet blir frasigt, gyllene och helt omöjligt att motstå.

Ingredienser

  • 4 skivor gott bröd (gärna surdeg eller levain)
  • 200 g färska kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Färsk persilja
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna noggrant och dela de större i mindre bitar.
  2. Finhacka löken och fräs den tillsammans med svampen i smör tills vätskan kokat bort.
  3. Häll i grädden och låt koka ihop till en krämig stuvning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg brödskivorna i airfryern och rosta lätt.
  5. Toppa bröden med kantarellstuvningen, strö över riven ost och gratinera i airfryern tills ytan är gyllene och frasig.
  6. Garnera med färsk persilja och servera direkt.

En knaprig kantarelltoast är mer än bara en förrätt – det är en smak av svensk höst i sin allra bästa form. Och tack vare airfryern blir den både snabbare och smidigare än någonsin.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev