fbpx
Hem Bröd Baka LCHF-bröd – Enklare (och godare) än vad du faktiskt trodde

Baka LCHF-bröd – Enklare (och godare) än vad du faktiskt trodde

av Redaktionen

Att äta en lågkolhydratkost, känd som LCHF (Low Carb High Fat), har blivit allt populärare för dem som söker en balanserad och hälsosam kost. En viktig del av denna kost är att minska intaget av kolhydrater, vilket inkluderar bröd. Men att avstå från bröd behöver inte vara svårt. Med några enkla ingredienser och ett gott recept kan du enkelt baka ditt eget LCHF-bröd hemma

Recept på LCHF-bröd

Här är ett enkelt och läckert recept på ett LCHF-bröd som är både näringsrikt och gott.

Ingredienser:

2 dl mandelmjöl

1 dl fiberhusk

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

4 ägg

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 msk olivolja

1 dl vatten

Instruktioner:

Förvärm ugnen till 175°C och klä en brödform med bakpapper.

Blanda mandelmjöl, fiberhusk, solrosfrön, pumpakärnor, bakpulver och salt i en skål.

I en annan skål, vispa äggen och tillsätt olivolja och vatten. Blanda väl.

Kombinera de torra ingredienserna med äggsmeten och rör om tills allt är väl blandat och bildar en deg.

Häll degen i brödformen och jämna till ytan.

Grädda brödet i ugnen i cirka 45-50 minuter, tills det är gyllenbrunt på ytan och låter ihåligt när du knackar på det.

Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna på ett galler innan du skär det i skivor.

Tips för Perfekt LCHF-bröd:

Du kan experimentera med att lägga till kryddor som örter, vitlökspulver eller lökpulver för extra smak.

För att öka proteininnehållet i brödet kan du lägga till någon matsked hampafrön eller chiafrön.

För en variation kan du blanda i riven ost, hackade oliver eller soltorkade tomater i degen.

Förvara brödet i en lufttät behållare i kylskåpet för att förlänga hållbarheten.

Detta LCHF-bröd är rikt på fibrer från mandelmjöl, fiberhusk och frön, samtidigt som det har en minimal mängd kolhydrater. Det är ett utmärkt alternativ för dem som vill minska sitt kolhydratintag och ändå njuta av ett gott bröd.

Genom att baka ditt eget LCHF-bröd har du kontroll över ingredienserna och kan anpassa smaken efter dina preferenser. Det är enkelt och roligt att baka bröd som passar in i din LCHF-livsstil. Så ge det ett försök och njut av ditt hemlagade bröd med lågt kolhydrat innehåll! 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar