fbpx
Hem Snacks Så här enkelt gör du egen glass

Så här enkelt gör du egen glass

av Malin Toverud

Bjuder du på middag och serverar hemlagad glass som efterrätt så blir dina middagsgäster garanterat imponerade. Det är faktiskt inte så svårt att göra glass som man kan tro. Det gäller bara att vara ute i god tid så att du har gott om tid att förbereda. Den stora fördelen är också att du kan smaksätta glassen precis som du vill.

Hallonglass

En ljuvlig hallonglass kan du göra på endast tre ingredienser och utan glassmaskin.

  • Blanda 1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g) med 250 g tinade hallon. Kondenserad mjölk kan du köpa i livsmedelsbutiker. Man brukar hitta den kondenserade mjölken i plåtburkar på bakhyllan i butiken.
  • Vispa 5 dl vispgrädde. Vänd ner grädden i hallonsmeten och rör om. Häll smeten i en form. En limpform fungera perfekt. Ställ in i frysen i minst 6 timmar. Om du ska äta glassen på kvällen, kan du med fördel förbereda glassen dagen innan.
  • Ta ut formen 10 minuter innan servering så att glassen hinner bli lite mjuk. Toppa med strössel och färska hallon.

Isglass

Isglass är superenkelt att göra och är en given succé bland de yngre middagsgästerna. Du kan göra glass på blandsaft, fruktjuice eller frukt. För en riktigt festlig glass, häll 7Up Free eller Sprite Zero i glassformar och tryck ner 2 stycken Fizzy Pop-godisar i varje glassform. Ställ in i frysen i minst 6 timmar. Njut!

Chiaglass

I glassformar kan du också göra en läcker chiaglass. Till 4 pinnglassar behöver du 1,5 dl kokosmjölk, 1 dl mandelmjölk, 2 kiwifrukter skurna i skivor, 2 msk chiafrön, 1 msk riven kokos och 2 tsk flytande honung. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt blandningen vila i kylskåp i minst 4 timmar. Häll ner blandningen i pinnglassformar och ställ i frysen över natten.

Blåbärssorbet

Om du har en glassmaskin hemma kan du göra en läcker blåbärssorbet. Koka 500 g frysta blåbär med 1 dl socker. Mixa slätt, sila och låt sedan svalna. Blanda blåbärspurén med 2 dl äppeljuice. Vispa 1 äggvita till ett vitt skum och blanda ner i smeten. Kör allt i glassmaskinen och ställ in i frysen. Fördela i portionsglas och toppa med rostade nötter och citronmeliss.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar