Hem FiskLeif Mannerströms krispiga fisk med svampstuvning gör succé nu

Leif Mannerströms krispiga fisk med svampstuvning gör succé nu

av Redaktionen

Leif Mannerströms klassiska rätt från restaurangvärlden är tillbaka – och det med besked! Den krispiga gösfilén med krämig champinjonstuvning och frasig friterad persilja har tagit sociala medier med storm. Vill du briljera i köket i sommar? Då är detta receptet du inte får missa.

Så gör du succé med Mannerströms fiskrätt hemma

Ingredienser:

  • 2 gösfiléer
  • Salt och svartpeppar
  • Saft från färsk citron
  • Vetemjöl (till panering)
  • 1 vispat ägg
  • Pankoströbröd
  • 250 g färska champinjoner
  • Smör (till stekning)
  • Grädde (till stuvningen)
  • Kruspersilja (till fritering)
  • Neutral olja (till fritering)
  • Färskpotatis, dill och smör (valfritt tillbehör)

Gör så här:

  1. Förbered fisken – Rensa och ”byxa” gösfiléerna för att ta bort benen. Krydda med salt, peppar och citron.
  2. Panera – Vänd fisken i mjöl, därefter ägg, och till sist panko. Låt paneringen fästa utan att pressa för hårt.
  3. Stuvning – Stek skivade champinjoner i smör, tillsätt grädde och låt sjuda tills såsen blir tjock och krämig. Smaka av.
  4. Fritera persiljan – Het olja, snabb fritering, sedan på hushållspapper. Strö över lite salt.
  5. Fritera fisken – Gösfiléerna ska bli gyllene och frasiga. Låt dem rinna av på papper.
  6. Servera – Lägg upp fisken med champinjonstuvning och persilja. Komplettera med färskpotatis och smör för en fullträff!

Den här rätten är inte bara vacker och god – den bär också på historia från en svunnen tid i svensk gastronomi. Testa Mannerströms gös med stuvning och förstå varför den blivit en viral succé just nu!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev