När hösten gör entré längtar vi efter rätter som både mättar och värmer. Klassisk husmanskost har fått en ny skjuts tack vare Lisa Lemke, som visar hur du enkelt lagar isterband med potatis- och persiljestomp. En rätt som är lika självklar på vardagsbordet som på helgen – och som snabbt blir en favorit för hela familjen.
Isterband med potatis- och persiljestomp
Ingredienser:
600 g potatis, skalad
1 dl mjölk
25 g smör
1 knippe färsk persilja, grovhackad
Salt och peppar
4 isterband
2 dl inlagda rödbetor, hackade
2 msk kapris
Gör så här:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och mosa grovt.
Tillsätt mjölk och smör och rör ihop till ett stomp.
Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.
Stek isterbanden i panna eller baka i ugn tills de fått fin färg.
Servera med stomp på tallrik och toppa med rödbetor och kapris.
Husman med extra smak
Med Lisa Lemkes recept blir den svenska husmanskosten både modern och inspirerande. En rätt som påminner om tradition, men som känns helt rätt att laga just nu.