fbpx
Hem Tips Hur man hottar upp en butiksköpt pesto

Hur man hottar upp en butiksköpt pesto

av Redaktionen

Det finns dagar man inte har tid eller ork att stå och laga mat – och vad passar då bättre än pasta och färdig pesto på burk? Det är sant att hemlagad pesto är lätt. När du har alla ingredienser. Men det är mycket dyrare än att köpa det färdigt i butiken. Ibland kan färdig pesto på burk vara lite trist. Men det kan man lösa genom att addera en eller fler saker. Så näst gång du tänker laga till en pesto pasta – pröva att tillsätta något av det här! 

Smaka alltid av medan du tillsätter ingrediensen –  mängden är lite beroende på hur mycket pesto du har.

Tillsätt lite ost

Riv ner lite parmesan och känn hur smakerna höjs!

Tillsätt mer basilika

Tillsätt torkad, fryst eller färsk basilika för att få liv i peston. Kom ihåg att basilika faktiskt är stjärnan i pesto – så man bör verkligen känna smaken av den! Var dock försiktig så den inte förstör själva konsistensen.

Tillsätt rostad vitlök

Att rosta vitlök i ugnen innan den blandas ner i peston kommer att få fram dess naturliga sötma. Självklart går det att pressa i rå vitlök också. Var även här försiktig så du inte råkar ta för mycket – vitlök tenderar att ta över smak väldigt lätt.

Lägg i fler pinjenötter

Pinjenötter är en annan viktig ingrediens för pesto. De flesta butiksköpta pesto innehåller väldigt lite pinjenötter, eller inget alls. Skulle du mot förmodan ha några hemma så är det väl värt att blanda i peston! Rosta pinjenötterna i stekpannan på medelvärme. När de har rostats färdigt så lägger du dem i en matberedare och mixar tillsammans med peston.

Knaperstekt bacon

Att lägga till bacon till färdig pesto kan ge den en rökig smak. För att få till denna effekt kan du steka baconet till knaperstekt. Smula sen sönder det och tillsätt i peston

Smula ner ädelost

Antingen så smular du ner lite ädelost i den färdiga peston eller strör du över lite ost på peston när du serverar den.

Färsk citron

Tillsätt en skvätt färsk citronsaft till din pesto för att få lite mer fräschör. Detta kan bidra till att förbättra butiksköpta pestos som innehåller andra oljor än olivolja, eftersom citronen skär igenom smaken av olja.

Rostad paprika

Rostad röd eller gul paprika ger rökighet och sötma till peston. Ett annat alternativ till bacon för dig som är vegetarian. När de rostat i ugnen så kan du lägga dem på en tallrik med en skål över. Då kommer ångorna att göra så att skalet lossnat lätt. Kärna sen ur dem och finhacka dem innan du lägger i dem i peston.

Tillsätt mer olivolja

Piffa din butiksköpta pesto med lite mer olja – gärna extra virgin. De flesta butiksköpta peston innehåller väldigt lite, eller ingen olivolja alls. Så ringla i lite och smaka av allt eftersom.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar