Hem TipsProva Mat-Tinas gröna salladstips redan idag

Prova Mat-Tinas gröna salladstips redan idag

av Redaktionen

Vill du höja vilken fiskrätt som helst – eller bara få in mer vild vår i vardagen? Då ska du testa Mat-Tinas gröna favoritsallad. En varm, krämig blandning av nässlor, kirskål och potatis som både smakar magiskt och är lätt att laga. Och bäst av allt? Det mesta växer gratis i naturen.

@mat_tina_nordstrom

Nu snackar vi vår på riktigt! Färskpotatis i en nässel- och kirskålsstuvning så god att man vill slicka tallriken. Sen en bit kallrökt lax på toppen. Enkelt, grönt och galet gott! ✨🐟🌱 #vårmat #nässlor #kirskål #tipsfråntina #tinanordström #mattina #recept

♬ originalljud – Tina Nordström – Tina Nordström

Här hittar du nässlor och kirskål

Håll utkik längs skogsstigar, i trädgårdskanter eller nära häckar – helst där det är soligt och långt från trafikerade vägar. Plocka späda blad, gärna med handskar.

Ingredienser (4 portioner):

– 1 liter färska nässlor
– 1 liter kirskål
– 1 knippe salladslök
– 2 dl kokt färskpotatis, i skivor
– 1 msk smör
– 1 dl crème fraîche
– 1 tsk dijonsenap
– Salt och svartpeppar
– Rivet citronskal och lite saft
– Kallrökt lax till servering (valfritt)

Gör så här:

  1. Skölj nässlor och kirskål, förväll snabbt i kokande vatten, häll av och grovhacka.
  2. Fräs salladslöken mjuk i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt crème fraîche, senap, potatis och örter. Vänd ihop försiktigt.
  4. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera ljummen eller kall – gärna med lax.

Det här är mer än bara ett tillbehör – det är en smakexplosion som känns både lyxig och vild. Testa Mat-Tinas gröna salladstips redan idag och ta vårkänslan hela vägen till tallriken.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev