fbpx
Hem Tips 3 oväntade och underbara grillöverraskningar

3 oväntade och underbara grillöverraskningar

av Redaktionen

När grillen tänds är det lätt att falla tillbaka på traditionella favoriter som kött och korv, men det finns en hel värld av oväntade och delikata rätter som väntar på att utforskas. Här är tre kreativa och läckra idéer för att piffa upp din nästa grillning med något annorlunda och smarrigt.

Grillad avokado – en krämig överraskning

Avokado kanske inte är det första man tänker på att lägga på grillen, men denna näringsrika frukt blir underbart rökig och ännu krämigare när den grillas. Halvera avokadon, ta bort kärnan och pensla snittytorna med lite olivolja. Grilla med snittytan nedåt tills den får fina grillränder. Servera med en klick salsa eller toppa med lite färskriven parmesan för en riktigt lyxig rätt.

Grillad vattenmelon – oväntat och sött

Vattenmelon är en sommarfavorit som också kan transformeras på grillen. Skär tjocka skivor av vattenmelon och pensla lätt med en marinad av olivolja, limejuice och lite honung. Grilla skivorna tills de börjar karamelliseras och får tydliga grillmärken. Detta ger en underbart söt och rökig smak som är perfekt för en lätt dessert eller som en intressant sidorätt.

Camembert i folie – en smältande sensation

Ett hjul av camembert blir en utsökt smältande förrätt när det grillas. Lägg osten i en folieform och stick några hål i osten. Tillsätt några kvistar färsk rosmarin och en skvätt vitlök för extra smak. Förslut folien runt osten och placera på grillen. Låt osten bli genomvarm och börja smälta. Servera direkt från grillen med ett urval av kex och frukt för ett sant smakäventyr.

Varje grillning är en chans att experimentera med nya ingredienser och kombinationer. Dessa oväntade rätter kommer inte bara att imponera på dina gäster utan också ge en ny vinkling till dina grillfärdigheter.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar