fbpx
Hem Tips Använd den här tekniken för att skära din melon säkert, snabbt och enkelt!

Använd den här tekniken för att skära din melon säkert, snabbt och enkelt!

av Redaktionen

Som en bonus behöver du inte ens en skärbräda för att skära din melon med denna teknik! Därför är det väldigt bra att lära sig den här tekniken om du exempelvis är på picknick!

Steg 1: Välj en melon

Att identifiera en fin, mogen melon är lätt.

Meloner gillar varmt väder, så melonsäsongen börjar vanligtvis mitt på sommaren och fortsätter under tidig höst.  Se till att melonen doftar gott – den ska dofta sött, fruktigt och melon såklart . Särskilt uppe vid blomknoppen.

En annan sak du kan göra är att skaka den lite lätt. I vissa typer av meloner lossnar fröna tillräckligt mycket när melonerna mognar så det gör att det rasslar lite i melonen och då är den redo att ätas!

Steg 2: Skär i hälften

För det första bör du tvätta melonen innan du börjar skära i den. Detta för att undvika att bakterier från skalet hamnar i melonköttet.

Ta en vass kniv och skär din melon på mitten. Se till att skära på rätt håll.

Steg 3: Skopa ut fröna

Du kan använda dig av en sked men våra fingrar är bättre lämpade för att skrapa bort fröna. Det är enklare och du kommer in i alla skrymslen och vrår utan att förstöra den mjuka och mogna melonen.

Steg 4: Skär i klyftor

Du bör skära din melon i cirka 8-12 klyftor (beroende på storleken på din melon) så att de är små nog att hantera. Skär halvan på mitten och skär sedan varje fjärdedel i 2 eller 3 ungefär lika stora klyftor.

Steg 5: Ta bort skalet

Detta är det svåraste steget i att skära melon. Men har du skurit melonen i tillräckligt små klyftor är blir det betydligt enklare. Håll melonen i handen och skjut kniven mellan skalet och melonkött längs linjen där du ser att färgen ändras.

Visst var det lätt?

Steg 6: Skiva upp

Nu när melonköttet är separerat från skalet är det busenkelt att skiva upp i små bitar. Håll melonen i handen och skiva och dra melonbitarna med kniven ner i skålen.

Ja, självklart kan du använda en skärbräda; men den här metoden är mycket snabbare och enklare när du är van vid det.

Steg 7: Servera

Nu har du en skål full med saftig och söt skivad melon, redo för fruktsallad, smoothies eller bara att ätas som det är. Ett tips är att pressa lite limejuice över den hackade melonen eftersom det tar fram smakerna ännu mer. Otroligt gott!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar