fbpx
Hem Tips Annorlunda men väldigt praktiska kökshack du inte kände till

Annorlunda men väldigt praktiska kökshack du inte kände till

av Redaktionen

Antalet olika kökshacks som folk hittat på under årens lopp är mycket häpnadsväckande. Dessa knep är bra att kunna då de både effektiviserar din matlagning och får grönsaker att hålla längre. Här presenterar vi några av de kökshacks som är så användbara att matlagningen inte blir något än ett nöje för dig.

Skaka ett rått ägg i en minut – när det sen kokat färdigt kommer du få ett riktigt gult ägg!

Har du gäster men enbart en halvliters Ben and Jerrys till övers? Inga problem! Skär burken i skivor och lägg varje skiva på en tallrik. Toppa med lite vad som helst som du har i frysen eller skafferiet.

Kasta aldrig ut örter som börjar gulna. Lägg dem istället i en isform och blanda med olivolja – nu håller de hur länge som helst!

Ingen kavel till bullbaket? En tom gammal vinflaska funkar lika bra!

Om du vill att pizzan från igår ska ha samma smak och arom som när du köpte den så bör du skippa mikrovågsugnen och istället värma den i stekpannan. Att värma den i mikron gör den bara mjuk.

För att snabbt skära körsbärstomater, pressa dem lätt mellan två tallrikar och skiva dem sedan med en vass kniv

När din burk med nutella nästan är tom, släng den inte. Häll i lite varm mjölk istället – och njut av en riktig god varm choklad.

Ingen olja till din majonnäs? Blanda lite gräddfil med en hårdkokt äggula och en sked senap. På nolltid har du fått till en riktig god hemmagjord majonnäs!

Ibland äter vi inte upp den där broccolin eller sellerin lika fort som vi trott. Ingen fara – slå in dem i aluminiumfolie för att få dem att hålla längre.

Är du rädd att din potatis ska få skott? En lösning är att förvara dem tillsammans med äpplen.

Ska du göra en paj eller något annat men har ingen passande form? Det enda du behöver är lite aluminiumfolie. Med folie kan du enkelt justera storleken så den passar till den paj som du vill baka.

Är du rädd att din avokado ska bruna? Häll lite äppelcidervinäger över din halverade avokado eller förvara den hel med en bit lök så kommer den hålla sig grön och fin.

Frys in vin som du inte kommer hinna dricka i en isform. Till hösten kan du använda detta vin till en mustig gryta eller till en god pastasås.

Ananas ska alltid förvaras upp och ned; på så sätt mognar de snabbare och smakar sötare.

Stick ett litet hål på ett ägg med en nål innan du kokar det. Tro eller ej men det kommer göra det lättare att skala ägget.

Ska du använda en butternutpumpa i din matlagning? Placera den då i mikrovågsugnen i två till tre minuter. Detta kommer att göra det mycket lättare att skala, fröa och kubera den!

Vill du inte vänta på att persikan eller bananen ska mogna av sig själv? Lägg din frukt i en papperspåse och återförslut den. Den koncentrerade etylengasen hjälper frukterna att mogna snabbare.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar