fbpx
Hem Tips 9 fryshacks du måste prova

9 fryshacks du måste prova

av Redaktionen

1. Har du saker som ska rivas?

Har du ett recept som kräver rivet smör, riven ingefära eller riven vitlök? Prova att frysa in dessa (det räcker med så lite som 20 minuter) När du sedan river dem i ett rivjärn kommer du märka att det går mycket smidigare.

2. Innan du hackar löken

Är du en av många som tåras av att hacka lök? Vi har lösningen – Lägg bara in den i frysen i ungefär 15 minuter innan du ska börja att hacka den.

3. För att liva upp gamla chips

Om det blir över några chips ur en chipspåse kan du stoppa in dem i frysen. Detta förhindrar dina chips från att bli mjuka och tråkiga – för i frysen behåller dom sin krispighet.

4. Öka livslängden hos färska kryddor

Om du har färska kryddor som inte går åt eller börjar bli dåliga ska du frysa in dom. Hacka upp dem, blanda med olivolja och häll i isformar. Sen är det bara att tina dom i mikron eller i en stekpanna när du behöver dom igen.

5. Förläng brinntiden på ljus

Det kanske låter konstigt men att frysa sina stearinljus är en succé. Frys dem över natten innan användning – på detta sätt så förlänger du dess brinntid. 

6. Avokado i bakplåtspapper

Det går utmärkt att frysa avokado. Hacka, dela eller skiva den och slå in den i bakplåtspapper och lägg i en fryspåse. Du behöver aldrig mer vara orolig för att din avokado ska bli dålig! 

7. Gör i ordning portionsförpackningar till smothie

Gillar du att göra smoothies? I stället för att köpa färska bär, frukt eller grönsaker som du måste stå och hacka eller skala kan du förbereda portionspåsar som du lägger i frysen. När du sen blir sugen på en smoothie är det bara att ta fram en påse av de färdigskurna grönsakerna/frukten ur frysen och mixa snabbt tillsammans med yoghurt. Voila!  

8. Spara dina grönsaksrester

Slösa inte bort dina överblivna grönsaker genom att slänga dem. Förvara i stället resterna i frysen. Vad ska jag göra med dessa kanske du tänker – jo, dessa grönsaker kan du sen förvandla till en välsmakande och rejäl grönsaksbuljong som ger mycket mer smak till dina rätter än köpta buljongtärningar.

9. De flesta vanliga livsmedel går att frysa

Detta kanske kommer som en överraskning – men de varor som vi konsumerar mest som exempelvis mjölk, ost, smör, bröd och nötter tål att frysas. Nötter håller mycket längre i frysen och ett bröd blir oftast torrt innan vi hinner äta upp det. Ta ut så många brödskivor du vill en timme innan du ska äta dem, alternativt kan du värma på låg värme i mikron. Det finns många livsmedel och matvaror vi kan frysa in utan att veta om det och det är bara att googla så finner du svar.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar