Hem GrillTV-kocken Jennie Walldén tipsar om den perfekta sommarmiddagen

TV-kocken Jennie Walldén tipsar om den perfekta sommarmiddagen

av Redaktionen

Letar du efter en somrig middag med nordiska smaker och grillad perfektion? Jennie Walldén bjuder på sin favoriträtt: flankstek med grillade kronärtskockor. En kombination som förenar mustigt kött med fräsch grönska – perfekt för den svenska grillsäsongen.

Ingredienser:
För 4 personer

  • 600–800 g flankstek
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Svartpeppar
  • 4 färska kronärtskockor
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • Flingsalt
  • 1 citron
  • Färsk persilja eller mynta

Gör så här:

  1. Rör ihop marinaden av soja, sesamolja, risvinäger och riven vitlök. Lägg flanksteken i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt vila i kylen minst 1 timme.
  2. Koka kronärtskockorna i lättsaltat vatten i 15–20 minuter tills de börjar mjukna. Låt svalna något.
  3. Dela kronärtskockorna på längden, pensla med rapsolja och förbered för grill.
  4. Grilla köttet 2–3 minuter per sida på hög värme. Låt vila 10 minuter innan du skär det i tunna skivor mot fibrerna.
  5. Grilla kronärtskockorna tills de får färg och yta. Salta lätt och pressa över citron.
  6. Lägg upp kött och grönsaker på ett stort fat, toppa med färska örter och servera direkt.

Med enkla ingredienser och mycket smak är detta en rätt som fångar den nordiska sommaren i varje tugga – perfekt för grillkvällar och fest i trädgården.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev