Tommy Myllymäki ger nytt liv åt midsommarens favorit – färskpotatisen. Med brynt smör, citron och färska örter blir potatisen inte bara ett tillbehör, utan en smakrik höjdpunkt på midsommarbordet. Receptet är enkelt, men resultatet är allt annat än vanligt.
Ingredienser:
1 kg färskpotatis
75 g smör
1 citron (skal + lite saft)
1 kruka bladpersilja
1 liten knippe gräslök
Salt
Gör så här:
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt ånga av.
Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt och blir gyllenbrunt.
Finhacka persilja och gräslök. Riv skalet från citronen och pressa i några droppar saft.
Vänd runt potatisen med det brynta smöret, citronzest och örter. Smaka av med salt.
Tips:
Servera potatisen ljummen – den är perfekt till både sill, lax och grillat. Vill du addera crunch? Strö över rostade solroskärnor eller hackade hasselnötter.
Med få ingredienser och mycket smak blir den här varianten på färskpotatis en självklar del av midsommarens matfest. En modern klassiker signerad Tommy Myllymäki – lika vacker på bordet som god på tallriken.
1 kommentera
Vad är det röda som syns på färskpotatisen?? Ser inget i receptet som pekar på det…