Hem RåvarorMat-Tinas oväntade tips med persilja – alla gör fel

Mat-Tinas oväntade tips med persilja – alla gör fel

av Redaktionen

Hur kan något så enkelt som persilja bli helt fel i köket? Mat-Tina avslöjar misstaget de flesta gör – och det rätta knepet som lyfter smaken rejält. Det här vill du inte missa.

Hacka inte – strimla istället

De flesta river fram en kniv och börjar finhacka persiljan så smått det bara går. Men enligt Mat-Tina är det helt fel metod. Hackning krossar bladen, vilket släpper ut vätska och tar bort både smak och färg.

Det rätta sättet är att samla persiljan i små buketter, rulla ihop dem och finstrimla med en riktigt vass kniv. På så sätt bevaras både arom och struktur, och du får en elegantare topping till alla dina rätter.

En liten förändring – stor skillnad i smaken

Det kan verka som en petitess, men hur du hanterar örter gör stor skillnad. Strimlad persilja lyfter allt från vardagspasta till festliga kötträtter – och gör dessutom upplägget snyggare.

Mat-Tinas knep är enkelt, men så effektivt att du aldrig vill gå tillbaka till hackandet.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Få det senaste nyheterna varje vecka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev