fbpx
Hem Bakning Den här jordgubbstårtan tycker vi att du ska göra på midsommar!

Den här jordgubbstårtan tycker vi att du ska göra på midsommar!

av Redaktionen

Midsommar är en av de mest älskade och traditionella högtiderna här hemma. Det är en tid då vi firar sommarsolståndet och njuter av allt det underbara som den svenska sommaren har att erbjuda, som till exempel färska och saftiga jordgubbar. Vi vill dela med oss av ett enkelt recept på en fantastiska tårta som kommer att bli en succé på midsommarfesten.

Våra svenska jordgubbar är kända för sin söta smak och saftiga konsistens. När de kombineras med en fluffig kaka och len grädde blir resultatet en oslagbar sommarklassiker som får alla att le och njuta av smakerna.

Här är ett enkelt recept på en klassisk jordgubbstårta

Ingredienser:

500 gram färska jordgubbar
200 gram socker
200 gram smör, rumstempererat
4 ägg
200 gram vetemjöl
2 teskedar bakpulver
1 tesked vaniljpulver
250 ml vispgrädde

Gör så här:

Tvätta och rensa jordgubbarna noggrant. Skiva hälften av jordgubbarna och lägg åt sidan för dekoration.

Mosa den andra hälften av jordgubbarna i en skål tillsammans med 100 gram socker. Låt stå i ca 30 minuter för att dra ut saften från jordgubbarna och skapa en naturlig sötma.

Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj och mjöla en rund form på cirka 23 cm i diameter.

Vispa smöret och resterande 100 gram socker i en separat skål tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje.

I en annan skål, sikta mjölet och bakpulvret tillsammans. Tillsätt den siktade blandningen i smör- och äggblandningen och rör om försiktigt tills allt är väl blandat. Tillsätt vaniljextraktet och blanda igen.

Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel. Grädda i förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och genomgräddad. Testa med en sticka – om den kommer ut ren är tårtan klar.

Låt tårtbotten sen svalna helt på ett galler.

När tårtbotten är helt sval, skär den i två horisontella lager.

Vispa grädden tills den blir fluffig och lätt.

Lägg den första tårtbotten på ett fat. Bred ut ett generöst lager av mosade jordgubbar över den.

Lägg på det andra tårtlagret och pressa lite lätt för att säkra det på plats.

Bred ut vispgrädden över hela tårtan och jämna till ytan med en spatel.

Dekorera tårtan med de skivade jordgubbarna på toppen. Du kan också lägga till några myntablad eller blommor för att göra den extra vacker.

Ställ tårtan i kylskåpet i minst 1-2 timmar för att svalna och stelna.

När tårtan har svalnat kan den serveras och avnjutas med glädje av alla på midsommarfesten.

Denna jordgubbstårta är en frisk och läcker avslutning på en festlig midsommarmåltid. Jordgubbarnas söta smak och tårtbottens fluffighet kombineras perfekt med den lena grädden. Tårtan är enkelt att göra och kommer säkert att imponera på alla gäster.

Så varför inte fira midsommar med en traditionell svensk jordgubbstårta? Du kommer inte bli besviken på den fantastiska smaken och den underbara sommarkänslan den ger. Glöm inte att njuta av varje tugga och ta vara på de ljusa och glädjefyllda stunderna under den speciella midsommaraftonen. Ha en trevlig midsommar!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar