fbpx
Hem Recept Smarriga Quesadillas direkt på grillen

Smarriga Quesadillas direkt på grillen

av Redaktionen

Det här läckra receptet på grillade quesadillas fyllda med  grillad majs, zucchini och  ost måste du bara pröva i sommar! De är inte bara lätta att göra på grillen, de passar också både vegetarianer och köttätare! 

Maximera grillen
Maximera din grills potential genom att laga till majskolven och en halverad zucchini tillsammans med dina hamburgare och bröd. När köttet är tillagat, borsta av grillen snabbt och grilla sedan dina quesadillas. De flesta medelstora grillar kan rymma upp till fyra quesadillas samtidigt.

Den perfekt grillade quesadillan
Nyckeln till en perfekt grillad quesadilla är att använda stora mjöltortillas. Fördela ett generöst lager ost jämnt över varje tortilla och lägg sedan de tärnade grillade grönsakerna på ena halvan. När osten har smält och tortillan är snyggt rostad på botten, vik tortillorna på mitten och skär dem sedan i bitar till serveringen.

Idealiska kombinationer
Dessa grillade quesadillas blir som bäst när de serveras med en enkel och beroendeframkallande spin på en salsa macha – en kryddig blandning av chilipeppar, olja och jordnötter. Det här receptet ger ungefär en kopp tjock, rik och rykande het salsa. Om du föredrar mildare smaker kan du antingen minska mängden chipotle chili eller lägga till konserverade tärnade tomater i såsen för att balansera hettan.

Tips för framgång med grillning
Se till att din grill är ren – särskilt om du tidigare har grillat kött – genom att använda en stålborste innan du placerar tortillorna på grillen, särskilt om du förbereder dem för vegetarianer. Om tortillorna inte får tydliga grillmärken så kan du uppnå det genom att pensla bottnen på tortillorna med olja, vilket underlättar värmeöverföringen.

Grillad zucchini och majs
Grilla zucchinin tills den får en knaprig konsistens – den ska vara lätt att knipa ihop med tång men ändå behålla lite struktur. Undvik att översteka så den blir mosig. 

Ingredienser

3 medelstora majskolvar
1 medelstor skalad zucchini (delad på längden) 
1 matsked avokadoolja 
3/4 tesked chilipulver 
2 nypor fint salt 
4 stora mjuka tortillabröd 
3 koppar riven cheddarost

Förberedelser
Samla ihop ingredienserna och förvärm en grill till medelhög värme.

Pensla majsen och zucchinin med oljan och krydda med chilipulver och salt.

Placera majsen och zucchinin på grillen. Täck och grilla tills grönsakerna är lätt brända och genomstekta (cirka 8 till 10 minuter). Majsen kommer att ändra färg till en ljus vit eller gul färg och zucchinihalvorna kommer att vara mjuka när de kläms på med tång.

Skär av majskornen från kolvarna genom att hålla kolven upprätt med tång på en skärbräda och såga av kornen från kolven. Kasta bort kolvarna. Hacka zucchinin i små bitar. Ställ åt sidan.

Grilla quesadillas när kolet glöder och du kan hålla handflatan några centimeter över grillen i 5 sekunder. Om du använder en gasgrill, sänk värmen till medelhögt. Lägg tortillabröden på grillen och sprid snabbt ut osten jämnt över varje tortilla. Sprid majsen och zucchinin på ena halvan av varje tortilla. Täck och grilla tills osten har smält och botten på tortillabröden är krispig och lätt bränd (cirka 5 minuter).

Vik den del av tortillabröden som bara har ost över sidan med grönsakerna och tryck försiktigt för att fästa kanterna tillsammans.

Flytta över quesadillas till en skärbräda och skär dem i 4 trianglar vardera. Servera med en salsa och njut!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar