fbpx
Hem Recept Lyckas med hemmagjorda pommes!

Lyckas med hemmagjorda pommes!

av Redaktionen

Att göra dina egna pommes frites kan vara både roligt och tillfredsställande. Genom att följa några enkla steg kan du skapa krispiga och smakfulla pommes frites som imponerar på dina vänner och familj. Här är en enkel guide för att hjälpa dig att lyckas med dina hemmagjorda pommes frites.

Ingredienser:
Potatis (en del föredrar fastare sorter, andra mjöligare)
Olja för fritering (till exempel solrosolja eller rapsolja)
Salt

Gör så här
Förbered potatisen: Skala potatisen och skär den i jämna, långa stavar. För bästa resultat, skär dem ungefär 1 cm tjocka. Lägg de skurna potatisstavarna i kallt vatten och låt dem ligga i ca 30 minuter för att ta bort överflödig stärkelse.

Förvärm oljan: Under tiden kan du förvärma oljan i en djup kastrull eller fritös till ca 175-180 grader. Se till att det finns tillräckligt med olja för att täcka potatisen helt när du friterar dem.

Torka potatisen: Efter att ha legat i vattenbadet, torka potatisen noggrant med hjälp av en kökshandduk eller pappershanddukar. Detta kommer få dina pommes frites mer krispiga.

Fritera potatisen: Placera potatisstavarna försiktigt i den förvärmda oljan och fritera dem i omgångar för att undvika att oljan svalnar för mycket. Fritera dem i ca 5-6 minuter, eller tills de blir gyllenbruna och krispiga. Ta ut dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper för att bli av med överflödig olja.

Salta och servera: Strö lite salt över dem medans de fortfarande är varma. Servera dem genast för att få dem att behålla sin krispighet.

Tre goda dipsåser att ha till dina pommes frites

Snabb aioli
Blanda 1 dl majonnäs, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk färskpressad citronsaft och lite salt och peppar. Smaka av och justera kryddningen efter eget tycke.

Cheddarostdipp
Smält 1 ½ dl riven cheddarost i en kastrull på låg värme. Tillsätt 1 dl gräddfil och 1 tsk dijonsenap. Rör om tills osten är helt smält och ingredienserna är väl blandade.

Srirachamajonnäs
Blanda 1 dl majonnäs, 1 matsked srirachasås (eller mer om du gillar det extra kryddigt) och lite pressad limejuice. Rör om väl tills såsen är jämnt blandad. Smaka av och tillsätt mer srirachasås om du önskar en starkare smak.Denna srirachamajonnäs ger pommes fritesen en härlig kryddig kick och är perfekt för dem som älskar lite hetta.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar