fbpx
Hem Råvaror Mat-Tinas hemliga knep för krämig potatisgratäng

Mat-Tinas hemliga knep för krämig potatisgratäng

av Redaktionen

En riktigt krämig potatisgratäng som får alla att ta en extra portion – visst låter det lockande? Mat-Tina har ett superknep som gör gratängen både smakrik och perfekt varje gång. Hemligheten ligger i en liten men viktig detalj som tar detta älskade tillbehör till nya höjder.

Ingredienser:

  • 1,2 kg fast potatis
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g riven, smakrik ost
  • Salt och peppar

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen tunt – ju tunnare, desto bättre.
  3. Koka upp grädde, mjölk och pressad vitlök i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg potatisen i en smord ugnsform och häll över gräddblandningen.
  5. Strö över riven ost och grädda i cirka 45 minuter, tills potatisen är mjuk och ytan gyllene.

Den här gratängen passar lika bra till en saftig köttbit som till en grönsallad – succé varje gång!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar