142
En riktigt krämig potatisgratäng som får alla att ta en extra portion – visst låter det lockande? Mat-Tina har ett superknep som gör gratängen både smakrik och perfekt varje gång. Hemligheten ligger i en liten men viktig detalj som tar detta älskade tillbehör till nya höjder.
Ingredienser:
- 1,2 kg fast potatis
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g riven, smakrik ost
- Salt och peppar
Så gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva potatisen tunt – ju tunnare, desto bättre.
- Koka upp grädde, mjölk och pressad vitlök i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg potatisen i en smord ugnsform och häll över gräddblandningen.
- Strö över riven ost och grädda i cirka 45 minuter, tills potatisen är mjuk och ytan gyllene.
Den här gratängen passar lika bra till en saftig köttbit som till en grönsallad – succé varje gång!
Facebook Kommentarer