Chiapudding är en nyttig och näringsrik frukost som också är otroligt god och enkel att förbereda. Då du enkelt kan anpassa smaker och ingredienser är chiapudding det perfekta sättet att börja dagen. Här är några av de bästa recepten för att skapa en god chiapudding till din morgonritual.
1. Jordgubbs- och bananchiapudding
Ingredienser
- 4 msk chiafrön
- 1 1/2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
- 1 mogna bananer, mosade
- 1 dl färska jordgubbar, skivade
- 1 tsk vaniljpulver (valfritt)
- Honung eller lönnsirap för sötning (valfritt)
Instruktioner
Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör om väl för att säkerställa att chiafröna är jämnt fördelade.
Tillsätt mosad banan och vanilj (om du använder det) till blandningen. Blanda om ordentligt.
Täck skålen och låt chiapuddingen stå i kylskåp över natten eller åtminstone i 4-6 timmar för att tjockna.
Innan servering, rör om chiapuddingen och toppa med skivade jordgubbar. Söta med honung eller lönnsirap om så önskas.
Servera och njut av denna friska och nyttiga frukost!

2. Kokos- och mangochiapudding
Ingredienser
- 4 msk chiafrön
- 1 1/2 dl kokosmjölk
- 1/2 dl kokosflingor
- 1 mogna mango, skivad
- 1 tsk vaniljpulver (valfritt)
- Honung eller lönnsirap för sötning (valfritt)
Instruktioner
Blanda chiafrön, kokosmjölk och kokosflingor i en skål. Rör om väl för att blanda alla ingredienser ordentligt.
Tillsätt vaniljextrakt till blandningen och rör om.
Täck skålen och låt chiapuddingen stå i kylskåp över natten eller åtminstone i 4-6 timmar för att tjockna.
Innan servering, rör om chiapuddingen och toppa med skivad mango. Söta med honung eller lönnsirap om så önskas.
Servera och njut av denna tropiska och exotiska frukostupplevelse!

3. Klassisk chiapudding med bär
Ingredienser
- 4 msk chiafrön
- 1 1/2 dl valfri mjölk (mandelmjölk, sojamjölk, kokosmjölk etc.)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl färska bär (hallon, blåbär, jordgubbar etc.)
- Honung eller lönnsirap för sötning (valfritt)
Instruktioner
Blanda chiafrön, mjölk och vaniljextrakt i en skål. Rör om väl för att säkerställa att chiafröna är jämnt fördelade.
Täck skålen och låt chiapuddingen stå i kylskåp över natten eller åtminstone i 4-6 timmar för att tjockna.
Innan servering, rör om chiapuddingen och toppa med färska bär. Söta med honung eller lönnsirap om så önskas.
Servera och njut av denna enkla och hälsosamma frukost!
Oavsett vilket recept du väljer, kommer chiapudding att ge dig en fyllig och näringsrik start på din dag. Prova dessa recept och utforska olika variationer för att hitta din favoritkombination!