fbpx
Hem Frukost 4 frukostar som du kan förbereda kvällen innan

4 frukostar som du kan förbereda kvällen innan

av Redaktionen

Vi vet alla att frukost är dagens viktigaste mål, men det betyder inte att du alltid har tid att laga till något som både är nyttigt och gott på morgonen. Därför har vi samlat 4 enkla, snabba och välsmakande frukostar till dig! Det bästa av allt? Dessa frukostförslag tar dig mindre än fem minuter att göra och går att förbereda redan kvällen innan.

Recepten gäller för 1 person – hoppas det smakar! 

Overnight oats

Kanske en av den mest enklaste och snabbaste frukosten att tillaga. Det bästa med denna är att du kan förbereda den kvällen innan, så det enda du behöver göra på morgonen är att öppna kylskåpet.

Grundreceptet för overnight oats är:

1 dl havregryn

1 dl mjölk dryck (valfri – men vi rekommenderar kokosdryck)

1 krm vaniljpulver

Blanda allt tillsammans en skål. Låt stå i kylen under natten. För att göra det lite mer festligt kan du gärna toppa med exempelvis färsk eller torkad frukt, kokos chips eller nötter. 

Chiapudding

Chiafrön är otroligt fiber och omega-3-rikt och passar utmärkt att göra pudding av. Här kommer ett smarrigt recept (som du också kan förbereda dagen innan)

Grundreceptet för chiapudding är:

2 msk chiafrön

1 dl mjölk dryck (valfri – men vi rekommenderar havredryck)

Blanda chiafröna med mjölkdrycken i en skål. Rör om i skålen efter en kvart. Sen ställer du in den i kylskåpet över natten. Toppa gärna din chiapudding med hackade nötter, kokosflingor och hallon. (egentligen kan du ta vad du än har där hemma)

Smoothie

Det bästa med smoothie är att det går att variera till det oändliga. Man tager vad man haver – men med lite yoghurt och lite frysta bär kommer du långt! 

Grundrecept på smoothie:

2 dl naturell eller smaksatt yoghurt

Addera 1 dl frysta hallon och en halv banan så har du en härlig hallonsmoothie

Har du brist på bär men kanske fryst spenat? Addera en näve spenat, en halv banan så har du en nyttig och mättande grön smoothie. Experimentera – vi lovar det kan inte gå fel!

Mixa innan du går och lägger dig och häll i en återförslutningsbar bunke. Häll sen upp i en skål och toppa exempelvis med lite riven kokos eller hackade mandlar! 

Fruktsallad med kvarg

Enkelt men ack så gott! Genom att skära upp frukt och bär kvällen innan spar du dyrbar tid på morgonen. På morgonen klickar du bara på några matskedar kvarg och toppar med kokos och vips så har du en lyxig och näringsrik frukost! Vill du ha den extra söt kan du ringla över lite honung.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar