351
Granola är en populär och mångsidig frukostfavorit som inte bara är god att äta, utan också enkel att göra hemma. Att göra din egen granola ger dig kontroll över ingredienserna och möjlighet att anpassa smaken precis efter dina preferenser. Med några få enkla steg kan du skapa en krispig och smakrik granola.
Ingredienser
- 4 dl havregryn
- 1 dl nötter, hackade (valfria, t.ex. mandlar, valnötter, cashewnötter)
- 1 dl frön (t.ex. pumpafrön, solrosfrön, linfrön)
- 1 dl torkad frukt, hackad (t.ex. russin, tranbär, aprikoser)
- 1 tsk kanel (valfritt)
- 1/4 tsk salt
- 1/4 dl olja (t.ex. kokosolja, rapsolja)
- 1/4 dl flytande sötningsmedel (t.ex. honung, lönnsirap, agavesirap)
- 1 tsk vaniljextrakt (valfritt)
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175°C och täck en bakplåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop havregryn, hackade nötter, frön, torkad frukt, kanel och salt I en stor skål.
- I en separat skål, blanda olja, flytande sötningsmedel och vaniljextrakt.
- Häll den våta blandningen över den torra blandningen och rör om tills alla ingredienser är jämnt täckta.
- Sprid ut granolablandningen i ett jämnt lager på den förberedda bakplåten.
- Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills granolan är gyllenbrun och krispig, kom ihåg att röra om blandningen några gånger under gräddningen för att säkerställa jämn tillagning.
- Låt granolan svalna helt på bakplåten innan du bryter upp den i bitar.
Förvara din hemmagjorda granola i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till två veckor för maximal fräschör.
Facebook Kommentarer