Hem Frukost 5 somriga frukostar du måste prova

5 somriga frukostar du måste prova

av Redaktionen

När vädret blir varmare längtar våra smaklökar ofta efter en lättare och mer uppfriskande mat och vad är ett bättre sätt att börja dagen på än med en läcker sommarfrukost? Här är fem somriga frukostidéer som du måste prova!

Acai skål

Acai-skålar eller ”Bowls” har blivit allt populärare de senaste åren och det av goda skäl. Denna uppfriskande frukost är fullpackad med näringsämnen och antioxidanter och kan anpassas mycket efter dina smakpreferenser. Mixa frysta acaibär med mjölk eller yoghurt och toppa med granola, färsk frukt och nötter för en utsökt och mättande frukost.

Smoothies

En Smoothie är ett annat läckert och hälsosamt frukostalternativ. Mixa helt enkelt dina favoritfrukter och grönsaker med yoghurt eller mjölk och toppa med dina favoritpålägg som granola, färsk frukt, nötter och frön. Smoothies är inte bara lätta att göra utan också mycket anpassningsbara och perfekta för dem som har ont om tid.

Avokadotoast

Avokadotoast har varit en populär frukosträtt i många år – och det av goda skäl. Denna enkla men läckra frukost är proppad med hälsosamma fetter och är den perfekta basen för att lägga till dina favoritpålägg. Testa att toppa din avokadotoast med skivade tomater, fetaost och en klick balsamvinäger för en härlig somrig twist.

Chiapudding

Chiapudding är ett hälsosamt och gott frukostalternativ som kan göras i förväg för en snabb och enkel frukost på språng. Blanda chiafrön med din favoritmjölk eller yoghurt och toppa med färsk frukt och nötter. Blanda om ordentligt efter ca 15 minuter så det inte klumpar sig och låt den sen stå i minst en timme. Chiafrön är fullproppad med fibrer och omega-3 vilket gör denna frukosträtt inte bara utsökt utan också mycket näringsrik.

Overnight oats

Overnight oats är perfekt för de hektiska sommarmorgnarna. Blanda havregryn med din favoritmjölk eller yoghurt och tillsätt lite skivad frukt, nötter och honung för sötman. Låt blandningen stå i kylen över natten och vakna till en uppfriskande och mättande frukost som inte kräver någon tillagning alls! Du kan också lägga i lite chiafrön eller linfrön för en extra boost av fibrer och omega-3. Overnight oats är inte bara lätt att göra utan också mycket anpassningsbart så det kan passa alla smakpreferenser. Njut av denna hälsosamma frukost när du är på språng eller som en uppfriskande njutning på en varm sommarmorgon.

Dessa fem somriga frukostidéer är inte bara läckra utan också mycket näringsrika och lätta att göra. Ge dem ett försök och börja dagen på ett bra sätt!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar