fbpx
Hem Efterrätter Isglass med smak av Baileys!

Isglass med smak av Baileys!

av Maria Starberg
https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a32883361/baileys-irish-coffee-popsicles-recipe/

Att göra glass av en drink låter kanske mer komplicerat än det faktiskt är, och det är dessutom väldigt gott! Här är ett litet recept på hur du gör en isglassvariant med smak av Baileys!

Baileys och choklad – mums!

Receptet räcker till ca 10 st glassar och du behöver glasspinnar och glassformar. Formen spelar ingen roll, men desto mindre desto fler glassar blir det förstås! Dessa passar perfekt som en ny, svalkande efterrätt på nästa middagsbjudning, särskilt om du gillar choklad, kaffe och likör (och vem gör inte det?!).

Du behöver:

Lager 1:

2 dl starkt bryggkaffe
¾ dl Baileys eller valfri kaffelikör
¾ dl kondenserad mjölk

Lager 2:

1½ dl kondenserad mjölk
1½ dl standardmjölk
¾ dl kakaopulver

Gör så här:

  1. Börja med att blanda ingredienserna till det första lagret i en bunke och vispa väl. Dela upp smeten i tio glassformar till hälften och stick en pinne i varje form. Placera glassarna i frysen och låt stå tills de stelnat tillräckligt för att konsistensen är fast (minst en timme).
  2. Under tiden som du väntar på att glassen skall stelna så kan du påbörja det andra lagret. Vispa den kondenserade mjölken, den vanliga mjölken och kakaopulvret i en bunke tills dess att kakaon är upplöst. Häll blandningen ovanpå det nu frysta Baileys-lagret och ställ tillbaka in i frysen i minst fyra timmar.

Tänk på att glassen smälter lite snabbare än vanlig glass på grund av alkoholen! Servera därför gärna glassen i ett glas – både praktiskt och snyggt!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar