fbpx
Hem Vegetariskt Kokosmjölkens många möjligheter

Kokosmjölkens många möjligheter

av Maria Starberg

Kokosmjölk är ett utmärkt alternativ till mjölk och grädde, särskilt för dig som är allergisk mot mjölkprotein eller mjölksocker. Du kanske vill undvika djurprodukter av etiska skäl eller hälsoskäl, eller bara är sugen på att testa något nytt?

Grytor, soppor och såser

Ofta använder vi kokosmjölk i asiatiska maträtter, men det går alldeles utmärkt att ersätta grädden i andra rätter med kokosmjölk. Pröva den i fisksoppan, i gräddsåsen, i din biff stroganoff! Många gillar den söta, milda kokossmaken, men är du inte en av dem kan du neutralisera den med lite syra. Testa med att tillsätta lite citron, äppelcidervinäger, lingonsylt eller vinbärsgelé.

I stället för vispgrädde

Som ersättning för vispgrädde kan du använda kokosgrädde. Det är det där tjocka, vita som ibland ligger överst i förpackningen med kokosmjölk. Ställer du förpackningen kallt kommer innehållet att separeras, och du kan lyfta ur kokosgrädden med en sked. Du kan också köpa färdig kokosgrädde. Kokosgrädden går bäst att vispa när den är kall, med kall visp i kall skål. Den smakar redan ganska sött, så du behöver inte tillsätta något socker. Testa att blanda i lite vanilj. Om du vill mildra kokossmaken kan du tillsätta några droppar citron. Väldigt gott till exempelvis en fruktsallad!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar