fbpx
Hem Vegetariskt Sommarpastans perfektion när sparris möter citron

Sommarpastans perfektion när sparris möter citron

av Redaktionen

Laga till en enkel och frisk middag med sparris och citronpasta. Denna smakrika kombination av knaprig sparris och frisk citron är idealisk för en kvick och läcker måltid. Ett utmärkt val för alla som uppskattar lätta och snabblagade rätter.

@matmedfreyschuss

Krämig pasta med sparris och citron 🍋 🌱 Recept för 4: Linguine för 4 portioner Ett knippe grön sparris (ca 10 st) 2 bananschalottenlökar 2 vitlöksklyftor 20 g smör 2 dl vispgrädde 1 dl smetana Zest från 1 citron Saft från 1/2 citron Salt Parmesan till servering Bryt av änden på sparrisen (alt skär av 2-3 cm), skala de sedan med en potatisskalare. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka schalottenlök och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Koka också upp pastavattnet och salta det väl. Koka pastan 1 minut kortare än anvisningarna säger (detta gör vi under tiden vi gör såsen). När pannan är varm smälter vi smöret i den, och sedan går vi i med den hackade löken som vi mjukar upp med lite salt i pannan i 2 minuter. Tillsätt sedan sparris och vitlök (och mer salt) och låt det steka med i 3 minuter innan du går i med grädde och smetana. Låt detta koka ihop och riv ned citronzest och smaka upp med salt. När pastan är färdig går vi i med den och lite pastavatten i såsen, klämmer över citronsaft och rör sedan om tills att såsen fått en lagom krämig konsistens. Servera med riven parmesanost och njut av denna våriga pasta! #sparris #pasta #sparrispasta #sparrisrecept #asparsgus #asparaguspasta #CapCut

♬ original sound – fullexes

Ingredienser

För att komma igång med denna läckra rätt behöver du följande ingredienser:

  • Ett knippe grön sparris
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 20 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl smetana
  • Zest från 1 citron
  • Saft från 1/2 citron
  • Salt, efter smak
  • Riven parmesanost, till servering

Tillagning

Förbered ingredienserna

Börja med att förbereda sparrisen genom att tvätta och trimma bort de träiga ändarna. Skär stängerna i bitar om 3-4 cm. Detta ger en bra storlek för att de ska kunna koka snabbt och integreras väl med pastan.

Sautera lök och vitlök

Värm en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt smör, och när det smält, sautera de finhackade schalottenlökarna och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga. Det är viktigt att inte bränna dem, så håll en ständig koll och rör om ofta.

Koka sparrisen

Lägg sparrisen i pannan med lök och vitlök, och låt dem få lite färg innan du häller i vispgrädden och smetanan. Låt alltihop sjuda på låg värme så att sparrisen blir mjuk men fortfarande har en liten tuggmotstånd.

Blanda med citron och kryddor

När sparrisen känns nästan färdig, tillsätt citronzest och citronsaft för att ge pastan en frisk och syrlig smak. Smaka av med salt efter behov.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar