Ge din grillade majs en ny twist genom att testa cornribs. Skär majskolvarna i kvartar på längden för att få ribbliknande bitar. Grilla sedan tills de är gyllenbruna och servera med dina favoritkryddor eller såser. Det här enkla men effektfulla knepet förvandlar vanlig majs till en spännande och smakrik rätt som garanterat imponerar vid nästa grillkväll.
Ingredienser
- 4 färska majskolvar
- 1 dl BBQ-sås (Caj P. Hickory glaze)
- 2 tsk paprikapulver
- 4 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
För servering
- 1 dl finriven parmesan
- 1 kruka färsk persilja
- 1 1/2 dl srirachamajonnäs eller jalapeñomajonnäs
Tillagning
Rensa majskolvarna och skär dem i längsgående klyftor. Blanda BBQ-sås, paprikapulver och 2 msk olivolja till en glaze. Pensla majsbitarna med resterande olivolja, salta och peppra. Grilla på medium värme i cirka 10 minuter, pensla med glaze under grillningens gång och vänd regelbundet.
Servering
Strö över finriven parmesan och hackad persilja. Toppa med jalapeño- eller srirachamajonnäs. Servera varma som en smakrik förrätt eller tillbehör.