fbpx
Hem Vegetariskt Melanzane Parmigiana – Auberginegratäng med tomat och ost 

Melanzane Parmigiana – Auberginegratäng med tomat och ost 

av Redaktionen
a dish of food on a wooden table

En riktig italiensk delikatess för vegetarianer och ostälskare.

Den här gången tar vi dig med på en smakresa till södra Italien, där vi utforskar en av de mest älskade vegetariska rätterna – Melanzane Parmigiana. Denna auberginegratäng med tomat och ost är en explosion av smaker och texturer som kommer att förföra dina smaklökar och få dig att längta efter mer. Låt oss dyka in i denna läckra italienska klassiker och avslöja dess hemligheter

Dryckestips 

För att komplettera smakerna i Melanzane Parmigiana rekommenderar vi ett italienskt vin som en perfekt följeslagare. Ett Chianti classico eller en Barolo är utmärkta val som kommer att förbättra din måltidsupplevelse. Deras robusta smaker och strukturerade karaktärer kommer att balansera den fylliga osten och den saftiga auberginen på ett fantastiskt sätt. 

purple round fruit on brown wooden table

Ingredienser du behöver 

  • 2 stora auberginer 
  • 2 koppar tomatsås 
  • 1 kopp riven mozzarellaost 
  • 1 kopp riven parmesanost 
  • Färsk basilika 
  • Olivolja 
  • Salt och svartpeppar 

Så gör du steg-för-steg 

1.       Skär och salta Auberginerna 

Skär auberginerna i tunna skivor och strö över lite salt på båda sidor. Låt dem vila i ca 30 minuter för att dra ut överflödig fukt. 

2.       Förbered tomatsåsen 

Medan auberginerna vilar, förbered en smakrik tomatsås. Du kan använda färska tomater eller en burk med krossade tomater. Koka upp såsen med lite olivolja, basilika, salt och svartpeppar. 

3.       Stek auberginerna 

Skölj av saltet från auberginerna och stek dem i olivolja tills de är gyllenbruna och mjuka. 

4.       Skapa lagren 

I en ugnsfast form, lägg ett lager av stekta aubergineskivor, följt av en del av tomatsåsen och en blandning av mozzarella och parmesanost. Upprepa tills alla ingredienser är använda och avsluta med ett lager av ost på toppen. 

5.       Gratinera i ugnen 

 Gratinera i ugnen vid 180 grader i ca 30-35 minuter eller tills osten är bubblande och gyllenbrun. 

Servera och njut! 

Låt Melanzane Parmigiana svalna något innan du garnerar den med färsk basilika. Skär den i portioner och servera den med ett gott bröd eller en sallad. 

Så, ta en paus från ditt vanliga kök och ta dig tid att laga denna underbara Melanzane Parmigiana. Det är en rätt som kommer att transportera dig direkt till de soliga gatorna i Italien med varje tugga. Buon appetito!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar