Hem TipsMat 7 ovanliga matkombinationer som faktiskt fungerar riktigt bra 

7 ovanliga matkombinationer som faktiskt fungerar riktigt bra 

av Redaktionen

Från jordnötssmör och sylt på en pizza, spaghetti med choklad till grillad ost med frukt, det finns oändliga möjligheter för kreativa och oväntade matkombinationer. Även om dessa kombinationer kanske inte är för alla, kan de ändå vara ett välsmakande och intressant sätt att lägga till lite variation till kosten. Så nästa gång du känner dig lite äventyrlig, var inte rädd för att prova något nytt och oväntat. Dessa matkombinationer vi listar här må låta lite udda men är absolut något som visat sig fungera riktigt bra

Jordnötssmör och sylt på en pizza

Denna kombination kan tyckas konstigt för dem som är vana vid traditionella pizzapålägg som ost, peperoni, skinka, kebab och grönsaker men de söta och salta smakerna av jordnötssmör och sylt passar förvånansvärt bra med den salta tomatsåsen och smält ost.

Grillad ost med frukt

Att lägga till frukt till en grillad ostsmörgås kan lägga till en touch av sötma och en smakskur till en annars välsmakande smörgås. Några populära fruktval för en smörgås med smält ost brukar vara äpplen, päron och söta bär.

S’mores-smörgås

Denna smörgås görs genom att sprida marshmallowfluff och chokladpålägg mellan två brödskivor. De klibbiga, söta smakerna av marshmallow och choklad gör denna smörgås till en favorit bland dem med som gillar söta saker – speciellt barn.

Spaghetti och choklad

Denna kombination kan verka udda, men att lägga till en liten mängd riven choklad i en skål med spagetti med tomatsås kan ge rätten en subtil och mer rik smak. Vissa gillar också att lägga till ett stänk chiliflakes för lite hetta.

Chiligryta och choklad

Lite samma spår som förgående – Denna kombination kan tyckas konstigt till en början, men värmen och smakdjupet från chilin kan komplettera chokladens rikedom och sötma. Vissa människor gillar att lägga till en liten mängd osötat kakaopulver till sin chili för en subtil chokladsmak, medan andra föredrar att ringla lite smält chokladsås över sin skål med chili.

Avokado och honung 

Denna kombination kan för vissa verka konstig men för de flesta kanske inte alls så lustig. Den krämiga, rika konsistensen hos avokadon gifter sig utmärkt med honungs söta, blommiga smaker. Vissa gillar att mosa en avokado och breda ut den på rostat bröd och sen ringla honung över toppen. Andra föredrar att blanda ihop avokadon och honungen och använda som ett spread på mackan eller som dipp till chips eller grönsaksstavar. 

Spaghetti carbonara med lite frukt 

De söta smakerna av frukt kan balansera ut de rika, salta smakerna av spaghetti carbonara, vilket gör denna kombination till en unik och tillfredsställande måltid. Några populära fruktval för denna kombination kan vara ananas, mango och papaya. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar