Påsken är ett tillfälle för familj och vänner att samlas kring välsmakande måltider. Men efter påskbordet är det vanligt att det finns gott om rester kvar. Men istället för att låta dem förfaras i kylskåpet – förvandla dem till nya goda rätter. Låt oss titta på några kreativa sätt att göra lyxig mat av resterna från påskens festmåltider.
1. Klassiska skinkan blir en gourmetpizza
Efter påskmiddagen är det troligt att det finns några skinkskivor kvar. Dessa kan du använda som en utsökt topping på en hemmagjord pizza. Skär skinkan tunt och placera på en färsk pizzabotten tillsammans med lite karamelliserad lök, färska örter och mozzarella. Grädda i ugnen tills osten är bubblig och skinkan är härligt krispig. Resultatet? En gourmetpizza som får dina smaklökar att dansa av glädje.
2. Från potatis till gnocchi
Potatis är en grundläggande ingrediens i påskens måltider och om du har några potatisar över kan du förvandla dem till gnocchi. Blanda de mosade potatisarna med mjöl och ägg för att skapa en smidig deg. Forma degen till små gnocchi och koka dem i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Stek sedan gnocchin i smör tills de är gyllenbruna och servera dem med en krämig sås och riven parmesan.
4. Förvandla kokta ägg till krämig äggsallad
Om du har ett överflöd av kokta ägg kvar så kan du göra en utsökt äggsallad. Skala äggen och hacka dem fint. Blanda dem sedan med majonnäs, dijonsenap, färsk dill, avokado, rivna morötter, några tomater och en nypa salt och peppar. Eller det du har i ditt kylskåp – det är det som är så fiffigt med sallad, att man kan ha i nästan vad som helst) Servera äggsalladen på rostat bröd eller som en topping på en sallad för en enkel men elegant måltid.
5. Söta påskdesserter
Avsluta måltiden med några läckra påskdesserter som använder upp överskottet av chokladägg och godis. Du kan smälta chokladen och göra chokladfondue som du doppar frukt eller marshmallows i. Eller så kan du hacka upp chokladäggen och använda dem som en topping på glass eller yoghurt. För en elegantare touch kan du göra chokladmousse genom att smälta chokladen och blanda den med vispad grädde.