fbpx
Hem Tips Kreativa sätt att återanvända överbliven risgrynsgröt efter jul

Kreativa sätt att återanvända överbliven risgrynsgröt efter jul

av Redaktionen
assorted fruits in bowls

Efter julfirandet kan det vara vanligt att ha du har mycket risgrynsgröt kvar i kylen. Istället för att låta den stå och bli glömd kan du omvandla den till läckra rätter och söta överraskningar. Här är några kreativa sätt att använda din överblivna risgrynsgröt.

a bowl of rice with a spoon in it

Risgrynsgrötsmoothie

Mixa risgrynsgröten med frysta bär, banan och en skvätt mjölk till en krämig smoothie. En hälsosam och smakfull start på dagen!

Grötpannkakor

Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver till risgrynsgröten för att skapa pannkakssmet. Stek upp smeten till gyllene pannkakor och servera dem med sylt eller färsk frukt.

pan cake with berries on top

Risgrynsgrötspudding

Blanda risgrynsgröt med ägg, socker och kanel. Grädda blandningen i ugnen för att få en krämig och god risgrynsgrötspudding.

Risgrynsgrötsmuffins

Använd din överblivna risgrynsgröt som bas för muffins. Tillsätt russin, hackade nötter eller torkad frukt för extra smak och textur.

Grötgratäng

Varva risgrynsgröten med skivad frukt som äpple eller päron. Strö över lite kanel och grädda i ugnen tills det blir gyllene och bubbligt.

Risgrynsgrötsmoothie

Servera din smoothie i en skål och toppa den med färsk frukt, nötter och frön för en snygg och näringsrik måltid.

Risgrynsgrötsglass

Blanda risgrynsgröt med mjölk och socker och frys blandningen till glass. En len och krämig glass med en touch av jul.

Risgrynsgrötspannacotta

Omvandla din risgrynsgröt till en elegan spannacotta genom att kombinera den med gelatin och grädde. Servera med en bärkompott på toppen.

Grötsmoothie med kaffe

Mixa risgrynsgröt med is, kaffe och en skvätt mjölk för en uppfriskande och energigivande dryck.

Risgrynsgrötsoppa

Tillsätt mer mjölk till din risgrynsgröt och värm upp den för att få en krämig soppa. Smaksätt med kanel och socker och servera som en god vintermåltid.

Ris à la Malta

Ett klassiskt svenskt efterrättsrecept som är perfekt för överbliven risgrynsgröt. Blanda gröt med vispad grädde, vaniljsocker och hackad mandel för att skapa en lätt och luftig konsistens. För en extra festlig touch, servera med en söt bärkompott eller en fruktsås. Ris à la Malta är inte bara en utmärkt metod för att använda överbliven gröt, men det är också en traditionell och älskad dessert som förknippas med julen i Sverige.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar